Sündmuste arhiiv

Genklubi Jazz: Viljandi Guitar Trio

Graphic2

Jaan Jaago – kitarr
Argo Vals – kitarr
Jalmar Vabarna – kitarr

Viljandi Guitar Triot iseloomustab pidev uudsuse ja värskuse otsing. Kolm noort ja andekat kitarristi püüavad tabamatut – midagi, mida meie kõrvad pole enne kuulnud. Me mängime kvinthäälestuses akustilisi kitarre, mille on välja mõelnud maailmakuulus kitarrist Robert Fripp ansamblist King Crimson. See ebatavaline ümberhäälestus, mille „maaletooja“ on geniaalne Robert Jürjendal, on vaid osa tervest mängufilosoofiast, mis avab kitarristidele üle maailma uusi kompositsiooni- ja eneseväljendusvõimalusi sellel instrumendil. Triomängu piire nihutades, uute kompositsiooni- ning mänguvõtetega eksperimenteerides ning lihtsalt muusikat nautides on Viljandi Guitar Trio üks põnevamaid akustilise muusika viljelejaid Eestis.