Sündmuste arhiiv

Jazzkaar esitleb – Oleg Pissarenko Band, CD “Kes Sa Oled?” esitluskontsert.

KesSaOled-A2-web-middle12

 

Oleg Pissarenko – kitarr
Raun Juurikas
– klahvpillid
Mihkel Mälgand
– bass
Ahto Abner
– löökriistad

Seitsmendat aastat tegutsev Oleg Pissarenko Band liigub jazzi, minimalismi ja post-rock’i radadel. Ansambli liider kitarrist ja helilooja Oleg Pissarenko on aastate jooksul loonud hulga tundelist ja hella ning vahel ka jõulist muusikat, milles peituv intensiivne energia haarab publiku oma voogudesse.

Koos heade eesti muusikute Raun Juurikase, Mihkel Mälgandi ja Ahto Abneriga, kellega on ühist teed käidud juba seitse aastat, on ilmumas uus helikandja “Kes Sa Oled”, mis on koosseisu neljas plaat. Plaadil kõlava muusika autor on Oleg Pissarenko, lugude seaded on ansambli meeskonnatöö.

Oleg Pissarenko: “Jazz-minimalismi tuultest sündinud värske looming on loomulik jätk eelmise plaadi “Prii Lapse Ilm” teekonnale, mis on alati kordumatu, täis otsinguid, ootamatusi, rõõmu, spontaansust ja vabanemist. See on muusika kõigile neile, kes hindavad nii elus kui muusikas helgust, soojust ja positiivsust.”

Oleg mängib alati vaid akustilist kitarri, mis imehästi sobib tema minimalismi ideega, taandatusega, olulise esiletoomisega, muusika vabastamisega üleliigsest ja kõrvalisest. Tabavalt on iseloomustanud Oleg Pissarenko muusikat vene ajakirjanik Anna Židkihh, märkides: “Pissarenko on peen melodist, kes loob harmooniaid, mille sügavused on võimelised kuulaja endasse haarama! Lülitad end täielikult välja ning lased detailideni läbimõeldud meloodiatel ennast nii rahustada kui ka erutada.”

(ajaleht “Bereg”, november 2011)

 

Kahtlemata on Oleg Pissarenko omanäoline ja väga peene tunnetusega muusik nii interpreedi kui heliloojana. Oma viljaka loomingulise tegevuse kõrval on Pissarenko pühendunud noorte õpetamisele Tartu Heino Elleri nimelises Muusikakoolis, jazzielu edendamisele Tartus ja Eestis laiemalt ning jazzifestivali IDeeJazz korraldamisele.

CD “Kes Sa Oled” (“Who Are You”) ilmub poelettidele aprilli teisel poolel.

Uue albumi esitluskontserdid toimuvad Jazzkaar 2012 raames Tallinnas Kumus 24.04, Tartus Genialistide klubis 26.04 ja 29.04 Narvas Geneva keskuses.

Koduleht:

https://www.facebook.com/olegpissarenkomusic

http://www.youtube.com/olegpissarenkomusic

http://www.myspace.com/olegpissarenko

 

Kontsertide info:

http://www.jazzkaar.ee/et/kavad-kus-mis-toimub/jazzkaar-2012-2/item/oleg-pissarenko-the-flow-copy?category_id=58

http://kultuuriaken.tartu.ee/?event=1333352141