Sündmuste arhiiv

Dokumentaalika esitleb filmifestival: “Identiteet”

DOKU23

Esmaspäev 11.06

19:00″Permikomi sügis

ERMi teaduri Indrek Jäätsi film räägib etnilisest identiteedist, assimileerumisest ja rahvuspoliitikast tänapäeva Venemaal ühe soome-ugri rahva näitel. Permikomidest tehtud filmi „Permikomi sügis“ võtted toimusid 2008. aasta septembris Venemaal Permi krais Permikomi Ringkonnas – peamiselt ringkonna pealinnas Kudõmkaris ning lähikonna külades. Intervjuude ja argielustseenide kaudu dokumenteerib film praegust majanduslikku ja kultuurilist olukorda permikomide asualal, mis kuulub Venemaa Euroopa-osa vaeseimate piirkondade hulka. Uuritakse, mida tähendab olla permikomi tänapäeva Venemaal.

VAHEAEG

21:00 “Meie mäletame ! Meie mälestame!

Terje Anepaio ja Maido Selgmäe dokumentaalfilm tegeleb ajaloomäluga ning keskendub küsimusele, kes ja kuidas hoiavad stalinistlike repressioonide kogemust meie ühiskonna mälus tänapäeval ja kes hakkavad seda tegema tulevikus.
Film valmis aastatel 2008-2009 jäädvustatud materjalide põhjal ning räägib Memento Rakvere Ühingust – nii repressioonid läbi elanud inimestest kui ka virumaaalaste tegusast mälutööst ja soojast kogukonnatundest
————————–————————–—————-

Teisipäev 12.06

19:00 “TROUBLE IN AMISH PARADISE” 2009

Erakordne sissevaade Amishite ellu. Mis juhtub, siis kui kogukonna liikmed asuvad kahtlema kogukonna fundamentaalsetes alustalades

Infot Amishite kohta http://www.eestikirik.ee/node/284 & http://en.wikipedia.org/wiki/Amish

VAHEAEG

21:00 GHOSTS OF RWANDA

Kümnendaks Rwanda genotsiidi aastapäevaks tehtud dokumentaalfilm, milles õudustes osalenud tunnistajad loovad selgust, 20 sajandi ühes julmemas 800 000 inimelu nõudnud tapatalgutes.
————————–————————–—————–

Kolmapäev 13.06

19:00 “UUS MAAILM

Filmi režissöör:
Jaan Tootsen

Operaatorid
Mihkel Soe, Jaan Tootsen, Jaak Kilmi

Stsenaristid
Jaan Tootsen, Jaak Kilmi

Viis aastat ilu, rõõmu ja valu. Kakssada viiskümmend tundi filmimaterjali. Üks film.
See lugu juhtus viie aasta jooksul Uue Maailma linnaosas. Aga see oleks võinud juhtuda vabalt ka Amsterdamis, Londonis, kusagil suvalises linnas üle maailma.
Uue Maailma Selts sai alguse ideest luua autovaba piirkond Tallinna kesklinnas. Kuidas murda eestlastele omane passiivsus ja luua elusamat linnakeskkonda, kus kodu algaks tänavalt? Vaja on julgust, õnne, palju sõpru, ilusaid-tarku tüdrukuid ja pöörast triksterit. Kurja naabritädi ei ole vaja, tema astub mängu ise.Mitu aastat tagasi Uue Maailma dokfilmi stsenaariumit kirjutades, tekkis paberile ilmutuslik lause: oma teel kohtame politseid ja lilli; veriseid põlvi ja murtuid südameid… Aga kõige lõpus ootab suur auhind? Kas tõesti?

See ei ole ühe linnaosa kroonika, pannkoogifilm. See on film elusatest inimestest, inimsuhetest, kannatusest ja rõõmust. Kuidas hoida aastate jooksul elus oma algseid ideaale. Kuidas elada nii, et maailm ja ühiskond ei kodustaks loovat kaost?
Uus Maailm on nagu suur ja värviline sahk, mis sõidab läbi elusõnniku, et rajada teed miljonitele, kes tulevad pärast neid, üleni valges.

21:00 “Welcome to Australia” 1999

John Pilgeri film näitab glamuurse ja suursuguse spordisündmuse nagu seda on Sydney olümpiamängud, telgitagustesse. Austraalia aborgeenid on endiselt ühiskonnast kõrvale jäetud ning väärkoheldud, kuigi neil on Austraalia spordiajaloos äämiselt tähtis roll olnud.

23:00-….. Filmimuusika pidu

TASUTA //// FREE