Sündmuste arhiiv

Jõulujazz esitleb: Francisco Liberona

jazz

Tšiili noor särav kitarrist on end tuttavaks mänginud nii oma koduriigi peamistes kontserdisaalides, kui ka Prantsusmaal, Itaalias, Saksamaal, Tšehhis, Hispaanias, Boliivias, Argentiinas ja Uruguays. Detsembris on ootamas ka esimesed kohtumised Põhjamaade kuulajatega nii 4. kontserdil Jõulu Jazzi raames Tallinnas, Pärnus ja Viljandis, kui ka ülikoolilinnas, Tartus.

Genialistide Klubis astub Francisco üles lõunamaiselt temperamentse ja Põhjala külma detsembrit soojendava Ladina-Ameerika ja Hispaania repertuaariga, millest ei puudu ka kuuba rütmid ja bossanoovad.

Francisco Liberona on pärit väiksest San Bernardo linnast, mis asub Santiago külje all. Kitarriõpinguid alustas ta juba viieaastasena, klassikalisele kitarrile pühendus aga neljateistkümneselt, õppides kümme aastat Tšiili Ülikooli Kunstiteaduskonnas Ernesto Quezada käe all, mille lõpetas 2009. aastal. Lisaks on Francisco võtnud eratunde ka suurtelt kitarristimeistritelt nagu Carlos Pérez, Roland Dyens, Marco Socias, Máximo Pujol, Marco Pereira, Alexander Sergei Ramírez jpt. 28-aastane kitarrist on rahvusvahelistel klassikalise kitarri konkurssidel võitnud kokku üheksa auhinda, neist seitsmel korral valiti ta kolme parima kitarristi hulka.