Sündmuste arhiiv

Argo Vals debüütalbumi esitluskontsert

Argo Vals

Argo kitarristi ja helilooja loominguline tegevus on olnud stiililiselt väga varieeruv. Ta on mänginud mitmetes bändides ning kirjutanud nii jazz-, indie-, kuid ka metal-muusika sugemetega lugusid. Suurteks inspiratsiooniallikateks on Argo nimetanud alternatiivse roki esindajaid Mew ja Radiohead, eksperimentaalset jazz-rühmitust Jaga Jazzist ja minimalistliku muusika esindajat Steve Reich´i. Oma suhtumisest muusikasse on teda melomaani ja ajakirjaniku Mart Niineste poolt võrreldud artiklis „Raamistamatu kitarrist Argo Vals“ Vaiko Epliku ja Frank Zappaga.

Tema stiilideülesus muusikas peegeldub ka senises esinemistepagasis. Oma soolokava on Argo sellel aastal esitanud näiteks Eesti Vabariigi aastapäeva presidendi kätlemistseremoonial, Jazzkaare festivalil ja Schillingul. Kuigi ta sooloesinemine on pigem rahulikku ja mõtlikku keskkonda loov, on ta suutnud pakkuda elamust ka levimuusika festivalide Positivus ja Rabarock külastajatele. Ühtlasi on ta loonud muusikat nii filmidele, telesaadetele kui ka tantsuetendustele.

Oma ansambliga Argo Vals Band esitatakse ainult Argo enda lugusid, mida kommenteerides jääb ta üsna tagasihoidlikuks. Ja ehk on parem jätta liigne jutumüra loomingu kõrvale tekitamata ja lasta helidel enda eest rääkida. Või noppida kommentaare Argo kuulajatelt Soundcloudi lehelt, kus kirjutatakse: „Liigne myra on eemaldatud, alles vaid vaikne sisekosmos“; „Väga atmosfääriline ja rahulik“.

Nüüd, peaaegu kaks aastat hiljem, kui Argo 2011. aasta alguses Eesti Ekspressis Areeni tulevikutäheks tituleeriti, on ta valmis saanud oma esimese kauamängivaga, mida esitletakse esmakordselt 8. detsembril Jazzkaare raames Von Krahli teatrisaalis. Selle puhul on kokku pandud koosseis Argo endistest kaastudengitest ja muusikalistest kaaslastest teistest kollektiividest.

Koosseis:
Argo Vals – elektrikitarr, live-elektroonika, klahvpillid
Jaan Jaago – elektrikitarr, akustiline kitarr
Kaarel Kuusk – klahvpillid
Indrek Mällo – basskitarr
Tanel Kadalipp – kontrabass
Hans Kurvits – trummid
https://www.facebook.com/argovalsmusic
http://soundcloud.com/argovals

https://www.youtube.com/watch?v=PyMAxb2t6xg

Argo debüütalbumi annab välja kodumaine plaadifirma Eesti Pops.

Sooduspilet kehtib õpilasele, üliõpilasele, pensionärile, invaliidile ja ITIC kaardi omanikule koos soodustust tõendava dokumendiga (nõutav kohapeal).
Piletid saadaval Piletilevis:
http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/jazz_ja_bluus/?show=27163