Sündmuste arhiiv

Merili Variku uue albumi „Kas Tõesti“ esitlus

varik

Ilus pidu esimesel reedel peale lõppu! Merili Variku uue albumi „Kas Tõesti“ esitlus

Sellel reedel esitleb Merili Varik oma debüüt sooloalbumit „Kas Tõesti“ Tartus. Albumilugude põhiprodutsentideks on Mait Vaik ja Alar Aigro. Helipildilt on uus plaat meeldiv ja mahe poprock, millele on iseloomulik ilusad meloodiad ja naiselik elegants. Merili Varikut mäletate kindlasti näiteks bändist Agent M raadiohittidega nagu „7 Surmapattu“ või „Šhokolaad“. Või hoopis koos Sõpruse Puiesteega teleekraanilt, esitamas lugu „Rahu, ainult rahu“ Eesti Laulu konkursil – peale mida muide saigi temast bändi alaline liige ja tema hääl kõlab ka 2011 aasta plaadil „Planeetidegi vahel kehtib raskus“. Nüüd on aeg Merili sooloalbumiks – see kannab pealkirja „Kas tõesti“. Album on juba poekettides ning iTunesi’s saadaval. Koos Meriliga on laval Vaiko Hansson kitarril, Reimo Va basskitarril ning Taavi Mets trummidel. Toetamas on uus puri Eesti depressiivroki lainetel, sügavalt Metro Luminalist mõjustatud – Udu. Peale live’sid, et tuju täistuuridel tantsumeeleolule rihtida kütavad funkilist biiti niikauaks kui jõudu on DJ’d Kristjan Mõru ja Helen Västrik.

Live: Merili Varik
Uus singel albumilt „See linn“: https://soundcloud.com/radaseitse/merili-varik-see-linn

http://www.merilivarik.com/

https://www.facebook.com/merilivarikartistpage

Live: Udu
https://www.facebook.com/pages/Udu/169902863045774

DJ’d Kristjan Mõru ja Helen Västrik ..party goes funky!

Erilised aastalõpuvisuaalid: Aleksander Sprohgis

Võida pääsmeid facebookis: https://www.facebook.com/events/127894040703532/
——————-

Live: Udu

Eesti muusikamaastikule on juurde tekkinud uus kooslus – Udu. Bänd tegelikult nii uus ei olegi, nimelt on kõik liikmed eri aegadel mänginud depressiivrock kollektiivis nimega Leinapeni, mis oma pisut kummalise nime sai Arvi Siia samanimelise luuletuse järgi, kelle tekste ka oma loomingus palju kasutati. Leinapeni sünniajaks võib lugeda 2007. aasta kevadet, mil kaks Viljandi meest tollasest Lunatic Parkist, millest hiljem kasvas välja Shanon, otsustasid teha päris oma projekti. Peamiselt esitas ansambel eestikeelset alternatiivrock´i, muusikalisteks mõjutajateks Metro Luminal, Allan Vainola, Kago ning vene 80-aastate rockmuusika. Peale erinevaid koosseisumuutusi, olles jõutud mõttelisse murdepunkti, kus loovaks jõuks oli jäänud ainult bändi asutajaliige Arles, otsis mees muutust. Kui esialgu tuldi uue koosseisuga kokku vaid ühe telesaate salvestuseks, siis üsna pea sai selgeks, et tuleb jätkata. Kuid bändi muusika ei ole muutunud, pigem on depressiivrock’i sfääridega isegi rohkem süvitsi mindud, eelnevast perioodist on kaasa võetud paremad lood ning Udu muusika ühendab endas endiselt sajandivanused laulutekstid ning tänapäevase melanhoolse alternatiivrock’i. Laulutekstid on pärit Ernst Enno, Arvi Siia ning ka Arles Kanguse sulest.

Udu kutsub endaga koos mõnusat meloodilist muusikat nautides aega maha võtma ning samas mõtlema oma lähedastele, selles samas kiires maailmas, kus me iga päev elame ja kipume vahel üksteist ja iseennast unustama..

Live: Merili Varik

Merili oli Agent M-i lauljatar 6 aastat. Tema osalusel pälvisid sellised lood nagu “7 Surmapattu” ning “Šhokolaad” tähelepanu kohalikes raadiotes. Agent M on välja andnud viis videot millest kaks sisenesid ka MTV Balticu playlisti. 2007. aasta kevadel kuulutati Agent M Balti Uuemuusika Edetabeli võitjaks (Baltic New Music Chart). Bändilt on ilmunud EP “Šokolaad” (2006) ning täispikk album “Spionaaž” (2007). 2009. aasta sügisel läks Agent M laiali. Pärast mõnda aega elamist ja töötamist Šveitsis (2010), tuli Merili tagasi Eestisse, et osaleda koos bändiga Sõpruse Puiestee „Eesti Laulu“ konkursil. Looks oli “Rahu, ainult rahu” ja see osutus väga edukaks. Pärast konkurssi sai Merilist alaliselt Sõpruse Puiestee liige. Albumi “Planeetidegi vahel kehtib raskus” andis Sõpruse Puiestee välja 2011. aasta kevadel ning sellel plaadil võib kuulda juba ka Merili häält. Lisaks laulmisele Sõpruse Puiestees käivitas Merili septembris 2011 ka omanimelise sooloprojekti (Merili Varik), milles on mõjutusi saanud oma eelnevatest muusikalistest kogemustest. Laiemas plaanis võib tema muusika liigitada poprokiks, millele on iseloomulikud ilusad meloodiad ja naiselik elegants, samas toetudes tugevalt maitseka, enesekindla ja iseteadliku alternatiivrock’i ja indie baasile, mis on Merili tausta alati iseloomustanud. Merili ise oma muusikat liigitada pigem aga ei tahagi… Albumilt varasemalt ilmunud singlid on „Jää alati mu kätte“ (2011, oktoober) ja „Sadamas“ (2012, mai), millest Jää alati mu kätte oli väljatulekule järgnevatel kuudel Õhtulehe koostatavas Eesti enimmängitud lugude Top10’s! Enne albumi väljatulekut ilmus ka värske raadiosingel See linn. Selle laulu muusika on Merili Mait Vaigu sõnadele ise loonud. Ja ongi aeg Merili sooloalbumiks – see kannab pealkirja „Kas tõesti“. Koos Meriliga on laval Vaiko Hansson kitarril, Reimo Va basskitarril ning Taavi Mets trummidel. Album on juba poekettides ning iTunesi’s saadaval.