Sündmuste arhiiv

FOLKLOOB’n'LIVE

Folkloob

SÕBRAPÄEVA FOLK

“Muusikaline keelekümblus” nr. 1 ärkab ellu, täiega.
Head sõbrad, hea meel on teada anda, et sõbrapäeval ja selle järel kirgastub siinne kultuurielu mõnuga, pärimus võtab tuurid üles.

Etnobiiti krutivad trio Dragonsock’s (Pieterjan, Jeroen ja Jalmar), Lee, Sänni ja Bart.

live: SURPLUZ

Menuka flaami folkansambli nimega SURPLUZ moodustavad Elke De Meester (kromaatiline nuppakordion, vokaal), Bart Knapen (klarnet, vokaal), Jeroen Knapen (akustiline kitarr, vokaal) ja Pieterjan Van Kerckhoven (flaami torupill, saksofon, vokaal). Nende võimekate instrumentalistide ning jõuliste häältega noorte muusikas kohtuvad ehe flaami pärimus ja maitsekas omalooming. Kogu kompotti vürtsitab varjatud ülemeelikus. Surpluz võrsus noorte koosmängimistest 2007. aastal. Samal aastal jõuti oma tantsulise
loominguga Belgia-Prantsuse folgi võistumängimise finaali. Üsna pea mõistsid ansambli liikmed, et erilist lööki on nende andekatel seadetel vanadest flaami laulusõnadest ja meloodiatest. Säilitades sügavat austust flaami pärimuse vastu ongi Surpluz pühendunud vana põimimisele oma pulbitseva loominguga. 2010. aastal ilmus ansambli esikplaat “De Koperen Plaat”. Helikandjal kõlavad nii omaloomingulised instrumentaalpalad kui traditsioonilised flaami laulud, millesse Surpluz oma käejälje vajutanud. Kõiki lugusid pärjab kõrgeklassiline pillimäng. 2012. aasta detsembrikuus avaldas ansambel oma teise albumi “Laat ons drinken!” Kolm liiget ansamblist Surpluz on varem Eestis käinud. Nimelt osalesid nad 2 aastat tagasi pärimusmuusika õppelaagris “Eesti Etno”. Sellest ajast alates on eesti pärimusmuusika neid kõnetanud ning selle huvi läbi on nad leidnud siit palju mängu- ja mõttekaaslasi. Kaks liiget ansamblist Surpluz on esinenud kahel aastal duona ka Viljandi pärimusmuusika festivalil. Surpluzi uuel, detsembrikuus ilmunud plaadil, on koha leidnud ka eestikeelse pealkirjaga lugu – “Head ööd”, mille kirjutas ansambli torupillimängija.

http://www.surpluz.com/Welcome/Surpluz.html

live: MIDRID

Viiulitrios mängivad kolm noort muusikut (Cathy Sommer, Lee Taul, Sänni Noormets), kes peale viiulimängu armastavad ka laulda. Peamiselt seavad nad eesti ja muu maailma pärimusmuusikat, kuid esitavad ka omaloomingut. Bändi nimi tuleb esimesest seatud pärimuslaulust “Midrilind”. Laulu peategelane on krutskeid täis tabamatu muinasjutulind, kelle salapära ja võlu püüavad midrid ka ise igal esinemisel publikuga jagada. Kuigi tegutsenud üsna lühikest aega on neil olnud rõõmu esineda otseetris XXVI rahvusvahelisel
Pärnu dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivalil, teha koostööd Fred Jüssiga ning õnnestunud võtta osa ka XX Viljandi pärimusmuusika festivali avamisest. Tudengilaul 2012 andis Midridele salvestuspreemia.
http://www.reverbnation.com/midrid

live: CURLY STRINGS

Villu Talsi – mandoliin
Eeva Talsi – viiul
Taavet Niller – kontrabass
Jalmar Vabarna – kitarr

Neli omapärast isiksust ja head sõpra, kes on erinevates projektides juba aastaid koos musitseerinud, on ühendanud jõud ja loonud oma unistuste bändi. Selles kollektiivis ammutatakse inspiratsiooni kõigest võimalikust ning loomingu teostamisel puuduvad piirid. Kollektiivi üks omapärasid on selle instrumentatsioon, mille “väheste” võimalustega suudab CS üllatavalt palju ära teha.

FOLKLOOB

Etnopidude sari Folkloob sai alguse 2011. aasta märtsikuus Jalmar Vabarna eestvedamisel. Ürituse loomise ajendiks oli looja enda kirg rütmilise maailmamuusika vastu ning etnodisko kui žanri populariseerimise huvi. Folkloobi põhiideeks on kutsuda ellu uusi ja huvitavaid DJ’sid ning sellest lähtuvalt näeb Folkloobil tavaliselt plaate keerutamas inimesi, kes pole seda varem teinud! Sagedasti juhtub Folkloobidel enne DJ’de möllu ka pärismuusikat, nagu näiteks nüüd, kus Genklubi lava kaunistavad lausa kolm ansamblit!