Sündmuste arhiiv

Tartu Üliõpilasteatri lavastus „Rääkiv Inimene“ etendused

rxxkiv inimene

Tartu Üliõpilasteatri lavastus „Rääkiv Inimene“ paotab eneseleidmise saladust

Tartus Genialistide klubis etendub Enor Niinemägi dramatiseeritud ja lavastatud „Rääkiv Inimene“, mis vaatleb inimeses peituvate painete taguseid hämaraid maastikke.

Lavastuse „Rääkiv Inimene“ tekst pärineb Jüri Ehlvesti samanimelisest novellist, mis on ilmunud kogumikus „Päkapikk kirjutab.“ Uuslavastus kõneleb loo paranoilisest noormehest Federicust, kes ammuse õnnetuse või trauma tõttu midagi väga olulist oma minevikust unustanud on, ning kes tagasi eneseteadvustamise poole püüdleb, leidmaks oma hirmude põhjust.

Argimurede sunnil ja lootuses parandada oma elutingimusi, sõlmib Federic ühe lepingu. Ühtlasi tahab ta leida taas oma kaotatud… mis ta arvabki seda olevat – armastust, hinge, sügavamat mina? Leping kui selline aga peidab ja peegeldab eneses alati teatavat „deemonlikkust“. Tekkinud olukorra tegelik traagika annab endast tunda unenägudes ja ulmades.

Ehlvesti novellides on pidevalt püstitatud salapäraseid mõistatusi, millele peategelane kõigest väest lahendusi otsib, need lahendused aga oma lakkamatutes tõlgendustes viivad teda ummikteedele ja ebaõnnestumistele. Keskne ja tegelik mõistatus paikneb ehk hoopis mujal kui loos. See pole esitatud mitte tegelastele vaid hoopis meile, vaatajaile. Mõistatus tahab lugude vahelt välja ronida ja asuda mitte
meie „laupa“ vaid hoopis „kuklasse“.

Etendused 10., 11., 12., aprill kell 19.00 Tartus Genialistide klubis, Lai 37 taga.

Järgmised etendused:
14., 15., 21. ja 22. mai kell 19.00

Dramatiseerinud ja lavastanud: Enor Niinemägi
Kunstnik: An-Liis Amur ja Marko Odar (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia)
Valguskujundus: Karl-Jakob Marken
Peaosas: Martin Tikk või Romero Tamre
Osades: Tauno Tagel, Sven Paulus, Peeter Piiri, Kauri Kaljuste, Martti Kõiv, Heldur Kasak, Tormi Torop, Deivi Tuppits, Liisu Krass, Maria Mäesalu, Anu Sildnik, Kristin Uusna, Sigrid Salutee, Tiina Rahe, Sten Õitspuu

Asukoht: Genialistide klubi (Lai 37 taga)

Pilet: 5€ (tudengitele) ja 7 €

Lähem info:
Enor Niinemägi
tel: 5646 8812
koer.agoon@gmail.com
www.ut.ee/teater