Sündmuste arhiiv

Mailaul2013 “Pärastlõunapunk”: ansambel Tume ja Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd

393676_530452147006122_1444458731_nAnsambel Tume

Mis teeb selle tumeda nimega bändi nii eriliseks? Esiteks muidugi hea muusika. Tume värvikas repertuaar varieerub folgisugemetega lumemanamislauludest elektropopini, instrumente valdavad nad flöödist süntesaatorini ning laulavad nagu noored jumalad. Mis neid ehk aga veelgi erilisemaks teeb – kõike, mida nad oskavad, on nad õppinud nö. kõrva ja käe järgi, ehk siis kuulmise ja kompamise põhjal.
Seda sellepärast, et Ansambel Tume kõik kolm liiget on sünnist saati pimedad.
„Pole just eriti mõistlik, kui pime muusik laval ringi hüppab.“, naljatavad poisid ning tõdevad, et peavad seetõttu publikut uhke lava-show asemel muusikaga võluma. Just selline tumedavõitu huumor ja eluterve suhtumine oma seisundisse iseloomustabki Ansamblit Tume kõige paremini. Ka nende muusika on segu mustast huumorist, pimedavõitu hingesoppidest ning samas noorte inimeste elurõõmust ja mängulisusest.

Muusikategemist võtavad pimedad poisid aga oma elu loomuliku osana. Kui nägemise puudumine seab osadele tegevustele piirangud, siis muusika silmi ei nõua – komponeeritud viisid ei saa kirja mitte peenesse noodikirja, vaid talletuvad sõrmemällu.
Poisid ise aga soovivad, et laval nähtaks neid pigem muusikute kui vaegnägijatena. “Just, see, et me pimedad oleme, ei tähenda, et me muusikat teha ei oska,” rõhutavad nad.

Kuulamiseks: https://soundcloud.com/ansambeltume


Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd

Kevadbändi nišiks on Doris Kareva ja Karl-Martin Sinijärve luule esitaminekaminavalgel romantilise kitarripinina saatel. Samas, Karl-Martin ostis hiljuti Peipsi lähistele uue kodu, mis on tekitanud Eestis tohutu rahvusdebati. Maakler ütles maja müües, et naaber on väga rahumeelne ja sõbralik mees, kuid jättis targu mainimata, et see mees on Juri ? venelane. Kevadbänd otsib tekkinud olukorrale lahendust.

Kuulamiseks: http://www.hot.ee/kevadband


Pilet: 2/3 €

Mailaul 2013 pass 18/12 €.
Festivali pass tagab sissepääsu 5 kontserdile Genialistide klubis ja Jaani kirikus.