Sündmuste arhiiv

Global Container XXVII

GC7salujarv002cutVaike

Kunstikonteiner ja EKA tegevuskunstide osakond korraldavad multidistsiplinaarse kunstisündmuse Global Container XXVII.
 
- Doris Feldmann & Mari Lääne – “Kruttijad”

Krutime nuppe. Krutime müra. Krutime üksteist. Krutime kruve, saamatult. Krutime tooli. Krutime vaikust. Krutime pilti. Krutime füüsikat, haledalt. Krutime naabri närve. Krutime vaipa. Krutime enda kannatlikkust.
Kestus u. 30 min.
 
- Tiina Sööt – “Eksitus”

„Eksitus“ on etendus eksitustest, mis juhtuvad siis, kui inimesed omavahel suhtlema hakkavad. Tahtlikest ja tahtmatutest eksitustest kuulaja ja kõneleja vahel, eksitustest esineja ja publiku vahel, eksitustest verbaalse ja mitteverbaalse kanali koostöös. Saatuslikest arusaamatustest ja sellistest eksitustest, mis eksikombel tähenduslikuks muutuvad.
Helikujundus: Stray Dog
Kestus 30 min.
 
- Sasha Ketova, Kristiina Randrüüt, Tarvo Porroson, TÜ koreograafiatudeng Sonja Ketova ja muusikaline kollektiiv The Vessel (Robin Nõgisto, Karl Kirsipuu) – “Ma tahan”
Kestus u. 20 min.
 
- Erik Alalooga, Andreas W, Tanel V. Kulla, Taavi Suisalu – “Läbipõletajad”
kui te juhtute kõrbes alla kukkuma. lennuk läheb arvatavasti katki. igasugused tükid lendavad laiali. kõik on liiva täis. hea kui käeluud või kaela ära ei murdnud. mis nüüd edasi? algaja arheoloogi püüdlikkusega tükke liivast otsima ja puhastama. keevitusaparaati ei ole. mingi mutrivõtmete komplekt ehk ongi, aga ka see on liivas laiali. tuleb välja kaevata. haamrit… vist ka ei ole. kesse loll veab lennukis haamrit kaasa. aga millega nüüd lüüa? liivaga? võib-olla saapaga… aga kus nüüd on need toredad metallpõhjaga tanksaapad. muidugi, kodus, 1300 kilomeetri kaugusel. ei ole abiks. kuidagi saab see kõik lõpuks kokku ühendatud. ja milline on tõenäosus, et kaadervärk esimese starteripöörde peale uuesti laiali ei lenda ja põlema ei lähe?
 
- Lilli Tölp, Aili-Maarja Mäeniit, Benedict Bognar, Marcela Horvat, Sten Saarits, Katarina Meister, Ruda Malin, Angela Maasalu, Urmas Lüüs, Susanna Salama – videoprogramm “Video kills performance star”.
 
Osalejate nimekiri võib täieneda!

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Tartu Kultuurkapital, Eesti Kunstiakadeemia, Kultuuritehas Polymer, Kunstikonteiner
 
Üritus FB’s: https://www.facebook.com/events/155630687949481/