Sündmuste arhiiv

Indiroonika #4

puutriangel

Live:
 
- LU:K

1991. aastal kohtusid Kopli Kunstikeskkoolis kolm tegelast – Indrek Tamm, Tõnis Valk ja Virko Veskoja – ning hakkasid muusikat tegema. Algul tavapärastel pillidel, peagi võeti kampa arvuti. 1994. aastal sai digitaalkoosseis ka nime LU:K. Luukide õpetaja Tõnu Pedaru sokutas demokasseti Raul Saaremetsale, kes hakkas LU:Ki mängima oma saates “Vibratsioon” 1994. aasta suvest. Sealt edasi vaid väike samm ja LU:K saavutas peagi Eesti alternatiivse tantsumuusika lipulaeva staatuse.

Esimene kassett “[lo:d a:statest] 19:4-5” ilmus Vadja Lahari labeli The Kings Of Shortwaving alt 1995. aasta kevadel, ajal, mil Eestis hakkas tekkima ja kõlapinda saavutama elektrooniline tantsumuusika. LU:Ki lugusid võib leida enamikelt sel ajal ilmavalgust näinud kogumikel. Hittlugu nimega “la:v” jõudis raadiote playlistidesse ka keskpäevatundidel. Koos Roboga anti sama aasta sügisel välja roheline vinüül, täis maitsvat tantsumuusikat. Seda mängis oma saates “A Thing Called Jazz” ka acid jazzi leiutaja Gilles Peterson.

Teine album, kosmiline “dreams in drums” tuli Kosmos Controli alt välja 1996. aasta sügisel, mis samuti leidis ohtrat mängimist ja positiivset kajastust. 1999. aasta tõi lisa kollektiivi koosseisu – liiga vara maise teekonna lõpetanud Tõnis Valgu asemel tõi värsket verd bassimees Joel Tammik.

https://www.facebook.com/pages/Luk/298855531512
 
- Darkside feat. Mõmmik trummidel
 
- The Fuxx

Dünaamiline duo on oma elektrist pakatava soundiga sama tähelepanutõmbav kui neoonvärvid 80ndate tänavapildis.
Supermario taustamuusika väärilisi helisid võlub oma rüperaalist välja Siim Tubli ning värinaid tekitavate kitarrikäikude eest vastutab Rene Ergma
The Fuxx on lavalaudu tallunud ning melomaanide meeli kütnud nii kodukamaral kui ka jõudnud naabriteni.

http://soundcloud.com/thefuxx
http://www.youtube.com/watch?v=lQK_gEykPQw
 
Plaadimuusika:

* Tiiu Aruoja
* Liis Kippar
* Villem Varik
* Rasmus Eist

 
Visuaalid: Kashel