Sündmuste arhiiv

Festival: “Teater noorele vaatajale”

TNV

Etendused on kõigile vaatajatele tasuta ning lisaks rohkele lapspublikule ootavad korraldajad festivalile õpetajaid, huvijuhte, kultuurispetsialiste jt inimesi, kelle ülesandeks on valida, millised teatrid on teretulnud koolidesse, lasteaedadesse ja kultuurimajadesse, et pakkuda noorele vaatajale parimat teatrit.

Kõik etendused on küll tasuta, kuid vajalik on eelregisteerumine: festival@assitej.ee

 

11:30Miksteater “Telefonilood” (3 – 12 a.) Välja müüdud!

„Elas kord Vareses sinjoore Bianchi. Ühe firma esindajana reisis ta kuus päeva nädalas mööda Itaaliat. Pühapäeval jõudis ta koju, esmaspäeva hommikul asus uuesti teele. Kord ütles sinjoore Bianchile tema väike tütar: „Isa, palun jutusta mulle igal õhtul üks jutt.“ Niimoodi siis juhtuski, et igal õhtul täpselt kell üheksa helistas sinjoore Bianchi, ükskõik kus ta ka parasjagu viibis, Varesesse ning jutustas tütrele ühe loo…“

Kui paljud lapsed kuulevad õhtuti unejuttu emalt või isalt, elavas esituses? Ja kas tähtis on ainult ettelugemine kui akt iseenesest või aja leidmine lapse jaoks, koos veedetud aeg, päevale punkti panemine? Mis võib toimuda ühe lapse hinges, kelle isa on aastaid ära tööl? Mida tunneb isa, kes on perest lahus kuus päeva nädalas? Kas lahus elav perekond on ikka perekond?

 

13:00 - Etenduste arutelu

 

15:00 - Heino Seljamaa Teater Kohvris “Okasroosike” (3 – 10a.)

Heino Seljamaa võtab kohvrist nukud välja ja mängib lastele ajatu muinasjutu.

Heino Seljamaa on seda etendust mänginud Eestis, Soomes, Norras, Saksamaal, Ungaris, Austrias, Šveitsis, Venemaal ja Jaapanis kokku üle 1200 korra 23 aasta jooksul. Rahulolu on kindel.

 

17:00 -  Teater Ilmarine (vene keeles) “Laisk Liisu” (7 – 10 a.)

В спектакле театра девушка Лиису, которая ничего не умела и не желала ничему учиться, велением Колдуна и Феи попадает то к строгому хозяину, у которого служит батрачкой, то к капризным барам, у которых ей приходится быть служанкой. Но и это не помогает перевоспитать ее, пока за дело не возьмутся отец с матерью.

 

18:15 -  Etenduste arutelu

 

http://www.assitej.ee/festivalid