Sündmuste arhiiv

Festival: “Teater noorele vaatajale”

TNV

Etendused on kõigile vaatajatele tasuta ning lisaks rohkele lapspublikule ootavad korraldajad festivalile õpetajaid, huvijuhte, kultuurispetsialiste jt inimesi, kelle ülesandeks on valida, millised teatrid on teretulnud koolidesse, lasteaedadesse ja kultuurimajadesse, et pakkuda noorele vaatajale parimat teatrit.

Kõik etendused on küll tasuta, kuid vajalik on eelregisteerumine: festival@assitej.ee

 

10:00Viljandi Nukuteater “Lumikelluke” (7+) Välja müüdud!

Lumehelbekest käivad kosimas Kuu, Päike ja taevasina valitseja, isand Tuule neli poega: Põhjatuul, Idatuul, Läänetuul ja Lõunatuul.
Kellele küll kingib Lumehelbeke oma südame?

 

11:45Banaanikala Projektiteater “Muinasjutt kuldsest kalakesest” (5 – 11a.)

Aasta oli 1833, kui Puškin “Kuldkalakese” kirjutas. Kirjanduses ja muusikas valitsesid suured tunded – romantism. Oli valsi võidukäik. Küsimustele – Miks ikkagi eit tahtis nii väga lossi!? Ilusaid riideid, valitsejannaks… Või ehk ka ilusat muusikat, valssi. Kas nüüd, pea 180 aastat hiljem on inimeste soovid ikka samasugused? – saavad lapsed mõistuloos oma sõna sekka ütelda. Etendusel kuulevad vaatajad Chopini muusikat. Muusika on elav ja kostüümid nagu päriselt tol ajal.

 

12:45Etenduste arutelu

 

15:45Teatribuss “Võlupill” (4 – 12 a.) Välja müüdud!

Võlupill“ on õpetlik ja lustakas lugu ühest poisist, kes ütleb, et ta on kuu pealt kukkunud ning armastab üle kõige maailmas muusikat Ühel päeval läheb ta seiklema ning õnne otsima. Vanaisa annab talle kaasa parmupilli, et oleks lõbusam rännata. Oma teel kohtab ta veidraid tegelasi, kes juhivad teda õnne poole…

 

18:00 - Etenduste arutelu

 

18:45 - Festivali pidulik lõpetamine

 

http://www.assitej.ee/festivalid