Sündmuste arhiiv

Dokumentaalika sügisfestival “Protest”: kolmapäev

dokk

Protest ei pea tähendama vaid lippudega tänavatel vehkimist ja riigipööramist. Protest võib tähendada ka žesti – tahet ja otsust elada teistmoodi, astuda kõrvale ja vastu kehtivatele normidele, ootustele ja eeldustele.

11-13. novembril näitab Dokumentaalika kolme päeva jooksul Genialistide klubis filme protestivormidest eri valdkondades keskkonnast ja toitumisest muusika ja korruptsioonini.

 

18:00 – ERISEANSS! “Land of Silence and Darkness” (Land Des Schweignes Und Der Dunkelheit/ Vaikuse ja pimeduse maa)

Werner Herzog, Saksamaa, 1971

Põhjamaades on tähistatud novembri teisel nädalal “Pimedate nädalat”, kus tuuakse esile nägemispuuetega inimeste probleeme ühiskonnas ning otsitakse lahendusi nende parandamiseks. Selle aasta teemaks on tööhõive ja töövõimekuse reform. Seminaride kõrval pole unustatud ka kultuuriprogrammi, mis sel aastal toimub nii Tallinnas kui Tartus. Goethe Instituudi toetusel näitab Dokumentaalika eriseansina legendaarse Werner Herzog esimest dokumentaalfilmi – enigmaatilist ja kompleksset filmi erivajadustega inimeste elust. Instituudi koduleht kirjutab nõnda: “See on kaunis ja võimas film üksindusest, inimestevahelistest suhetest ja võimalikest ning ka võimatuna tunduvatest suhtlemisviisidest.”

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0067324

 

21:00 – “Dive!” (Sukeldu!)

Jeremy Seifert, USA, 2010

Sukeldumisega seonduvad esmalt ilmselt laevavrakid ja helesinised ookeanid. Aktivistist lavastaja Jeremy Seifert otsustas sukelduda hoopis prügikastidesse, et uurida, kui palju söödavat kraami visatakse ära olukorras, kus ÜRO andmetel nälgib umbes seitsmendik maailma populatsioonist. Mitmete auhindadega pärjatud dokumentaalfilm rebis avalikkuse ette probleemi, millele pole tänase päevani lahendust leitud. Mida teha teisiti, et suur osa söödavast ei lõpetaks pürgikastis? “Sukeldu!” otsib vastust sellele ja teistele lääne ületarbimisega seotud küsimustele.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1490637
Treiler: http://www.youtube.com/watch?v=0HlFP-PMW6E

 

Üritus FB’s: https://www.facebook.com/events/226689854157080/