Sündmuste arhiiv

Viljandi Kultuuriakadeemia X lend: Sahtlist välja!

Elephant dust-bath portrait

Hiri Müüripeal teatritekst loetakse esimest korda ette. See on avatud tõlgendustele, avatud kuulajaskonnale, avatud kaasarääkimisele. Teksti püütakse edastada oma ilus ja lihtsuses, avada selle potentsiaal.
Ootame inimesi kuulama ja arvamust avaldama – sellest kogemusest võib saada nii poeetilise elamuse kui ka analüüsikogemuse. Mis on see, mis meid teksti juures paelub, ärritab, rõõmustab või kurvastab?

„Tolm tuules“:
Füüsikud räägivad, et kõik võngub. Bioloogid räägivad, et meil on vaid üks elu. Püsivatest asjadest on kõige ebapüsivam asi armastus. Kui ühest elust jääb väheks, kohtume järgmises. Niisama lihtne see ongi.
“tolm tuules” on dialoog kahele hingele, kahele algosakesele, kahele inimesele.

Hiri Müüripeal:
„Aga ükski tekst ei ole kunagi valmis. Eriti näidend, sest see saab valmis siis, kui seda esitatakse ja kui lisanduvad inimesed. Praegune variant on üks tekstitoorik, millega ma soovin edasi tegeleda. Mul on ideid, kuidas seda ümber kirjutada. Võib öelda, et midagi mind selle juures häirib, aga ma ei tea, mis. Loodetavasti saab teksti kuuldes sellele ka vastuse. Mind huvitab, milliseid mõtteid see kuulajas tekitab. Milliseid ideid see tekitab. Milliseid mälestusi ja paralleele pinnale toob.”