Sündmuste arhiiv

ALADINI IMEDE ÖÖ Live: ALADIN DREAMS (Egiptus-Norra)

Aladin Dreams jpg

LEVIMUUSIKA.EE ja MAAILMAMUSTRID esitlevad:

Reedel, 17. jaanuaril kell 22.00

Genialistide klubis (Lai 37 taga, Tartu)

ALADINI IMEDE ÖÖ

Live:

ALADIN DREAMS (Egiptus-Norra)

Dj`d:
DAYSLEEPER
SMADDY
UKU LOCO

http://www.levimuusika.ee/et/node/20

Aladin Abbas on Egiptuses sündinud laulja, udi- ja tablamängija. Ta alustas oma muusikukarjääri nelja-aastasena, esitades Araabia ja Egiptuse laule erinevatele lauljatele nagu Om Kalthom, Abd El Halim Hafiz ja mitmed Sufi lauljad.

Aladin on õppinud klassikalist kitarri, udi ja laulmist Kairo Araabia Muusika Instituudis. Tema jazzi- ja popihuvi on viinud ta õppima säärastelt meistrite nagu Malik Osman ning Fathy Salama juurde. 2008. aastal kaitses ta Jyväskylä ülikoolis magistrikraadi muusikateaduse alal.

Aladini muusikavaramusse kuuluvad põhiliselt folk ja traditsiooniline ning klassikaline egiptuse/araabia muusika. Ta on esinenud nii soolomängijana kui ka mitmete tuntud bändide ja muusikutega nii Egiptuses kui Euroopas. Just araabia rütmid on Aladini muusikakarjääris tähtsat rolli mänginud. Ta on õppinud tablat ning araabia löökpille trummimeistrite Mahmoud Hamouda ning Khamis Henkishi käe all.

Aladin Dreams ehk Aladin Abbasi ansambel alustas tegutsemist juba varastel 90ndatel ja on läbi aastate kaasanud erinevate juurte ning taustaga muusikuid. See multikulturaalne bänd ehitab silda ida ja lääne vahele, kasutades orientaalse ja Egiptuse muusika juuri ja värvides seda kaasaegse lääne muusika elementidega, et leida uus viis orientaalse muusika esitamiseks. Aladin Dreamsi muusika on seetõttu armastatud nii Araabia kui ka Lääne publiku seas.

Koosseis:
Aladin Abbas (oud, vokaal, perkussioon)
Trygve Tambs-Lyche (löökpillid)
Jørn Erik Ahlsen (elektriline ja akustiline kitarr)

Kuula lähemalt:

http://www.myspace.com/aladindreams

http://abbasaladin.blogspot.com/