Sündmuste arhiiv

Dokumentaalika esitleb: Lovecraft: Fear of the Unknown

1801doku

Howard Phillips „H. P.“ Lovecraft on tõenäoliselt 20. sajandi õuduskirjanduse suurimaid kujusid, ehkki kuulsust ta eluajal nautida ei jõudnud. Odavatesse pulp-väljaannetesse kirjutavast autorist sai postuumselt määratusuur õudus-, ulme- ja fantaasiakirjanduse mõjuallikas – või kui täpne olla, levis tema hirmuäratav haare ka raamatutest väljapoole: kunsti, muusikasse, filmi, sajandi lõpul arvutimängudesse. Mõistagi on tegemist vastuolulise autoriga, mõned peavad teda lamedaks ja odavaks Edgar Allan Poe epigooniks, teised märatsevaks rassistiks, kolmandad lihtsalt stilistiliselt mannetuks jne; kõigis neis väiedetes on suurem või väiksem killuke tõtt. Siiski pole Lovecrafti hullumeelset mütoloogiat, painajalikke jumalusi, läbilõikavat õõva ja märkimisväärset tähendust võimalik kõrvale heita

„Lovecraft: Fear of the Unknown“ on hea sissejuhatus kõigile õuduskirjanduse- või Lovecrafti-huvilistele, kuid pakub mõnusat tausta ka neile, kes autori romaane või lühijutte juba lugenud. Film vaatleb kirjaniku elu, teoseid, filosoofiat, müüdiloomet ja sisaldab intervjuusid mitmete märkimisväärsete kirjanduse- ja kultuuritegelastega, kes mõtestavad nii Lovecrafti kui ka tema mõjusfääri. Pooleteise tunni jooksul näeb ja kuuleb režissööre nagu Guillermo del Toro, John Carpenter ja Stuart Gordon, kirjanikke nagu Neil Gaiman, Peter Straub, Caitlin R. Kiernan ja Ramsey Campbell ning teisi Lovecrafti-entusiaste. Ärge tundke hirmu, kuna Cthulhu magab veel ookeani põhjas oma igavest und.

Sündmus on tasuta!

FBs

https://www.facebook.com/events/1449620965253418/