Sündmuste arhiiv

Loomade Nimel kutsub kinno: Loomkatsed

Loomade_nimel100214

Loomkatsed on teema, mis on alati tekitanud tuliseid debatte.
Viimasel ajal on see teema tõusnud Euroopas eriti aktuaalseks, suuresti tänu hiljaaegu läbi viidud kodanikualgatusele „Lõpp Loomkatsetele“, mille käigus koguti Euroopas üle miljoni allkirja loomakatsete keelustamiseks.

10. veebruaril kl 19.00 on võimalik teemaga lähemalt tutvuda. Genialistide Klubis toimub loomkatsete teemalise dokumentaalfilmi „Maximum Tolerated Dose“ (2012) linastus. Karol Orzechowski dokumentaal kujutab loomi ja inimesi, kes loomkatsetega otseselt seotud on olnud. Filmis näeb intervjuusid laboritöötajate ja teadlastega, kes oma eetiliste tõekspidamiste tõttu otsustasid sellelt töölt lahkuda, aga ka südantsoojendavaid kaadreid loomadest, kes on kogenud elu nii sees- kui väljaspool puuri. Film on inglise keeles.

Pärast filmiõhtu lõppu on võimalik arutleda loomkatsete teemal.

Üritusel pakutakse vegan suupisteid ja teed.

Filmiõhtu on tasuta. Kohapeal on võimalik annetada Loomade Nimel tegevuse toetuseks.

Linastuse korraldajaks on loomaõiguslik liikumine Loomade Nimel https://www.facebook.com/loomadenimel
Sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/events/676733285716110/