Sündmuste arhiiv

BRITPOPURRII

Britpop_pisi

Britpop tekkis 1990. aastatel, eeskujuks briti popiklassika: 1960. aastate kitarrimuusika (The Beatles, The Kinks, The Who), 1970. aastate glämmrokk (T-Rex), hilisem postpunk (Joy Division, The Smiths) ja uusromantikud (Duran Duran).

Britpopi vahetuteks eelkäijateks olid nn Madchesteri ansamblid The Stone Roses, Happy Mondays ja Inspiral Carpets. Kuigi britpoppi seostatakse üldiselt ainult 90ndate ja Briti saartega, leiab selle stiili mõjusid üle terve maailma tänaseni.

Just seepärast ei piirdu Britpopurrii korraldajad ainult Blur’i ja Oasis’e maavõistlusega, vaid mängivad ka hilisemaid britpopist ja indiest mõjutusi saanud artiste USA-st, Austraaliast, Eestist ja mujalt maailmast.

DJd Helina & Eneken

Sündmus FBs: https://www.facebook.com/events/620164478062057/