Sündmuste arhiiv

Mailaul 2014: Progress, Taavi Peterson ja Üdi

Mailaul

Progress

Kahe noore koolipoisi ideest ühes vanas proovikas Led Zeppelin’i kavereid kokku mängida on välja kasvanud omanäolise kõlapildiga jõulisusest pakatav instrumentaal-vokaal kollektiiv Progress. Mõnus fiiling pillide taga; ühine soov tõusta kiiremini, kaugemale ja kõrgemale; emakeelne lüürika; tugev tahe anda panus Eesti helimaailma täidlasemaks muutmisel – kõik see harmoonias annab pisikese ettekujutuse ansamblist Progress. 2014. aasta algul ilmus nende debüütalbum „Pillipuhujad“.

Mattias Kuppart – kitarr

Ragnar Kaasik – vokaal, saksofon

Mattis Kirsipuu – trummid

Kristen Kütner – klahvpillid, kitarr

Johan Nestor – basskitarr

https://www.facebook.com/progressest

Taavi Peterson ja Üdi

Pärast pikemat pausi on Taavi Petersoni 2008 loodud omaloomingubänd nimega Üdi taas laval. Esitletakse videot uuele loole ‘Heart of Pacific’, mis valmis koostöös Itaalia režisööri Nicola Piovesani ja ‘The Midway’ dokumentaali eestvedaja Chris Jordani abiga Ameerikast. Üdi loomingu puhul on raske välja tuua konkreetset rocki alastiili. Aastate jooksul on tehtud nii proget, indiet, kui psühhedeelsete mõjudega 70-ndate stiilis rockmuusikat ja kõike nii eesti kui inglise keeles.

Tunnustust on jagatud ansamblile mitte ainult Eesti piires. Legendaarse UK ansambli The Who kitarrist ja laulukirjutaja Pete Townshend tõi nime “Tiiva Peterson” välja BBC telesaate John Peel Lecture otseetris. Dalai-laama nõunik aga on loo “Tibet Ocean” kohta arvanud, et see on üks viimase aja õnnestunumaid Tiibetist kirjutatud laule. *

Taavi Peterson – Laul, kitarr
Madis Kreevan – Soolokitarr
Paul-Gunnar Loorand – Bass
Ramuel Tafenau – Löökriistad

https://www.facebook.com/ydigrupp

Piletid müügil piletilevis ning kohapeal!
http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/muu/?concert=143279