Sündmuste arhiiv

Tartu Üliõpilasteater: „Candide ehk optimism”

Candide_plakat_A3_uuem02 copy

Tartu Üliõpilasteater: „Candide ehk optimism”

Autor: Voltaire

Dramatiseering ja lavastus: Enor Niinemägi

Kunstnik: Kudrun Vungi

Valgus: Jari Matsi

Mängivad: Kauri Kaljuste, Anneli Ojaste, Kristin Uusna, Deivi Tuppits, Kätlin Armei, Tess Pauskar, Elli-Maria Mäesalu, Mari Anton, Merilin Jürjo, Annes Aus, Anzela Tjuljukova

Genialistide Klubis (Magasini 5)

Esietendus: 19.märts

Etendused: 20.märts; 2., 3., 16. aprill; 7., 10. 14., 15. mai

Pilet: 7€ ja 5€ (õpilastele ja pensionäridele) (Üle 10 liikmelistele gruppidele soodustus) müüakse kohapeal ja Piletilevis http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/?show=32833

Kõikide etenduste algus 19.00 v.a. 10.mai mil algus kell 18:00!

Etendus on 2 vaatuseline ja kestab ca 2 h

Mis siis kui ühel päeval saatuslikud ilusad silmad ja vägevad jalahoobid tagumikku sunnivad meid lahkuma koduhoovist ja paiskavad silmitsi elukooliga; kui tabame end küsimast, kes vastutab selle maailmaruumi hullumaja eest; kui kangelased osutuvad mõrtsukateks, valitsejad võlglasteks ja mungad varasteks; kui vaieldamatuks staatuse märgiks tehakse edev ja keerukas nimi. Kas õnn peitub rahas, kunstides või võimus? Kas unistuste täitumine on see, mida me tegelikult tahame? Kes on lõppeks targemad, kas filosoofid, professorid, valitsejad või narrid? Selliste ja teiste inimlike küsimustega seisab silmitsi meie loo kangelane, prantsuskeelselt Candide’iks (lihtsameelseks) kutsutu.

Voltaire on Eesti teatrilavadel olnud suhteliselt harv tegelane – ehk seetõttu, et tema parimad teosed pole kirjutatud näidendina. Seekord on eesti publikul võimalik tutvuda autori peateosega, mis omal ajal oli euroopalikus teadvuses pöördelise tähtsusega. Kuigi aeg on muutunud, siis kas sellega ka inimloomus või on meil ka tänapäeval põhjust äratundmisrõõmust/valust naerda ja nutta?

Etendus pole soovitatav alla keskkooliealistele.

Lisainfo: www.ut.ee/teater ja www.facebook.com/yli6pilasteater
FBs: https://www.facebook.com/events/688221784568813/