Sündmuste arhiiv

Paimentyttö – Vallpiga – Karjuseneiu

vallpiga

Paimentyttö – Vallpiga – Karjuseneiu

Vallpiga on kahe õe, Anna ja Emma Fälti eksperimentaalne, pidevalt muutuv performance.
50 minutit kestev sündmus kombineerib live joonistust ja põhjamaade arhailisi laulutraditsioone, mis põhinevad rootsi karjuselaulu traditsioonidel, lauludel mida laulsid metsakarjamaadel nooredkarjustüdrukud (rootsi keeles “vallpiga”). Performance põhiteemad on üksindus, kontakt ja inimese hääl. Performance teljeks on kontakt laulja hääle ja kunstniku joonistuse vahel, mis tekib lauluga samaaegselt improviseerides. Vallpiga on esinenud festivalidel, kontserdisaalides ja muuseumides Soomes ning Rootsis 2011. aastast alates.

“Midagi senikuulmatut ja -nähtut”
Jonny-Kaj Forsell, Satakunnan Kansa, 2012

Anna Helinä Fält (s.1984)
http://annafalt.wordpress.com/
Laulja, muusik ja muusikapedagoog, kelle põhihuviks on inimese hääl ja selle võimalused. Ta töötab laialdaselt muusika ja etenduskunstnide vallas. Anna on lõpetanud Helsini Rakenduskõrgkooli muusikapedagoogika alal 2011. aastal

Emma Vilina Fält (s.1983)
http://emmafalt.wordpress.com/
Emma Vilina Fält on joonistuse, performance ja kunstipedagoogika alal töötav kunstnik. Emma on lõpetanud Aalto kunsti ja disainiülikooli Helsinkis (magistrikraad kujutava kunsti alal ja bakalaureusekraad moekunstis)

Anna ja Emma Fält on MoKSi residentkunstnikud juunis 2014. Residentuuri ja esinemist toetab Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium.

Sündmus FBs: https://www.facebook.com/events/1461520757423339/