Sündmuste arhiiv

Fernando Pessoa “Merimees” Teatrirühmitus Frank TEATRO POETICO

draama-logo-3-p6hilogo_kitsas_r66mus-CMYK-v2rv

Teatrirühmitus Frank
Fernando Pessoa “Merimees”

1.09/21:00-22:00/Genialistide Klubis

Tõlkija Anneli Tuulik
Lavastaja Mirko Rajas

Kostüümikunstnik Kristiina-Hortensia Port
Valguskunstnik Oliver Kulpsoo
Helilooja ja muusikaline kujundaja Ekke Västrik
Projektijuht Ave Habakuk
Näitlejad Anna Kristin Peterson, Kristiina-Hortensia Port, Katri Pekri, Tarmo Song

 

Teatrirühmituse Frank „Merimees” on lavastus-katsetus, mis vaatleb poeetilise teatri laadis neid kaht päeva, mil Fernando Pessoa kirjutas oma näitemängu „Merimees”. Kuidas kuulas, kuidas mõjutas kirjanik omaloodud kujusid ning kuidas kuulasid ja mõjutasid kujud kirjanikku ennast – neile küsimustele oleme rajanud oma lavamaailma.

Lavastus „Merimees” keskendub esmajoones tegelaste siseelule ning hinges maalitavatele kujutluspiltidele – selle teenistuses on nii näitlejate mäng, lavastuse visuaalne külg kui ka helilooja käe all kohapeal sündivad muusikalised fragmendid.

Lavastusega kutsume vaatajaid pöörduma suure luuletaja ja filosoofi Fernando Pessoa loomingu ja tema ainukese näitemängu poole, et vaadata hetkeks ka oma elu ja tegemisi seal esitatud küsimuste valguses ning anda neile küsimustele kujutlusmaailmade loomise ja reaalsuses elamise vahekorra kohta iseoma vastused.

Teatrirühmitus Frank

==================
Eesti Teatri Festival Draama 2014. Kohaloleku kunst internetis: http://draama.ee/