Sündmuste arhiiv

Tuvi // MTÜ Arhipelaag // KOHALOLEKU KUNST

draama-logo-3-p6hilogo_kitsas_r66mus-CMYK-v2rv

Tuvi

MTÜ Arhipelaag

Lavastaja: Maria Peterson

Autor: Andri Luup
Kostüümid: Maarja Naan
Kunstnik: Andri Luup
Helikujundus: Tõnis Leemets

Valguskunstnik: Helvin KaljulaOsades: Indrek Sammul (Eesti Draamateater), Aleksander Eelmaa (Tallinna Linnateater), Liina Olmaru, Nero Urke, Aarne Soro (Ugala), Mare Peterson, Kaspar Velberg (Tallinna Linnateater), Elisabeth Peterson, Garmen Tabor, Ken Rüütel
“Tuvi” on komöödia sõnateatrist Hermes, mis võitleb koha eest päikese all. Kus on publik, mida talle öelda ja milline žanr valida. Need on küsimused, mis tekitavad peavalu kõigile. Hermesel puudub oma nišš ja see on vaja kiiremas korras leida. Äkki teha midagi tõeliselt radikaalset või leiutada midagi täiesti uut ning enneolematut. Teatridirektoril on lahendus, aga kõik näitlejad näivad liimist lahti olevat. Lahenduse peab pakkuma uus noor lavastaja, kes haarab härjal sarvist ja paneb vanad harjumused ja suured staarid tuleproovile. Kas teha midagi vastu oma tahtmist või mitte teha, selles on küsimus. Ja mida teha nii isiklike kui üldiste ideaalidega.“Tuvi” maailmaesietendus oli 15. novembril 2013 USA-s Louisiana Swine Palace’i teatris, mille lavastaja Sean Daniels on iseloomustanud Andri Luubi näidendit kui “ühte naljakamat, aga samas tõetruumat teatrielust kõnelevat teksti, mida ta lugenud on”.Esietendus Eestis Tallinna Kinomajas / kohvikus Sinilind 29. novembril 2013.==================
Eesti Teatri Festival Draama 2014. Kohaloleku kunst internetis: http://draama.ee/