Sündmuste arhiiv

Indiroonika #12

241014_Indiroonika

Üleval:

Faun Racket (EP Esitlus)

Faun Racket on produtsentide paari Andres Lõo ja Talis Paide ühistöö. Pidevas muusikalises seikluses elavate Lõo ja Paide projekti jõujooned põimuvad melodramaatiliste vokaalide ja hoogsa bassimuusika ümber, mis on suures osas valminud Lõo New Yorgi perioodil ning vahetult selle järel, Tallinnas. Kui Andres Lõo on tuntud ka ansamblite Opium Flirt laulja ning Luarvik Luarviku trummari/asutajaliikmena, siis Talis Paide viimase aja säravaimad bändid on State of Zoe ning Kosmosepealinn. Faun Racket on linnafauna hääled ja biit, mis on su südamele hea.

Sander Mölder (DJ Set)

Kui artist tahab muusikale oma jälge jätta, tuleb tal rohkem rõhku panna karakterile ja oskustele kui pakendile. Selles plaanis on Sander Mölder ideaalne näide. Pärast 13 aastat kestnud tšelloõpinguid ning elektroonilise muusikaga katsetamist on Sander loonud eeldused tegeleda laia hulga eksperimentaalsete projektidega. Žanrinimed teda ei piiritle, ent üks on selge – misiganes ta ette võtab, sealt ei puudu soul’i element. Möldri maitset on tunnustanud nii legendaarne Briti DJ Gilles Peterson kui BBC 1 pikaajaline saatejuht Mary-Anne Hobbs, kes on mitmel pool mänginud tema produtseeritud lugusid. Sander Möldri žanriülest DJ-setti võis aastal 2013 näha nii Läti suurimal indie festivalil Positivus kui ka Leedu suurimal elektroonilise muusika üritusel Satta Outside. Samal aastal kutsuti Sander mängima ka eklektilise muusika poolest tuntud Insomnia Festivalile Norras.

Lisaks iganädalaste esinemiste ja bänditegevuse (State of Zoe ja OYT) on Mölder esinenud ka Londoni Royal Albert Hall orkestri koosseisus ning komponeerinud klassikalist muusikat. Produtsendi püüdlustele andis hoogu juurde Red Bull Music Academy kogemus 2012. aastal. Samuti võttis Sander osa elektroonilise muusika kogunemisest Baltic Trail, kus kirjutas muusikat koos Baltikumi DJ/produtsentide ja vokalistide paremikuga. Ilma enese upitamiseta on Sander Mölder kogunud arvuka järgijaskonna. Saaremaalt pärit DJ/produtsendile ennustavad kohalikud muusikakirjutajad helget tulevikku. Sellest hoolimata on Sander säilitanud tagasihoidlikku mõttelaadi ja seadnud esikohale artistina arenemise.

Sander Reinus

Sander Reinus on Tartu elektroonikute uus saadik, kes alles sel aastal muusika tegemise tõsisemalt ette võttis. Ta andis oma esimese kontserti augusti lõpus Tartu muusikanädalal, kus ta värskete biitide ja muhedate sämplitega täidetud muusika hästi vastu võeti.

Kuula Sandrit Soundcloudist https://soundcloud.com/sreinus

All:

Tiiu Aruoja
Liis Kippar
Rasmus Eist
Maria Kaarep
Helena Teemets

Pilet 4/6