Sündmuste arhiiv

Sõnavabadus! Aga sõnavastutus?

280215-DD-s6navabadus

Inimõiguste mõtteruumi sarja kolmas üritus „Sõnavabadus! Aga sõnavastutus?“ toimub 28. veebruaril kell 14:00-15:30 Genialistide klubis.

Esinevad Mare Kõiva ja Kätlin Kaldmaa

Seekord räägime sõnavabadusest ja sellega seonduvast vastutusest. Olgugi, et teema ei ole meile kellelegi uus, on see viimasel ajal rohkem päevakorda tulnud. Püüame käsitleda erinevaid teemasid, vaadates nendega kaasas käivat vastutust. Kuidas on sõnavabadusega kirjanduses ja ajakirjanduses? Me ei saa kirjanikele ette kirjutada, millest nad oma teoseid luua ei või. Või saame? Kas silma torganud probleemid on ikka tegelemist nõudvad või pigem pseudoprobleemid ja me peaksime keskenduma hoopis millelegi muule? Räägime sellest, mis toimub Venemaal või Hiinas. Kas on olemas selline asi, nagu liigne sõnavabadus? Kui oluline on üldse sõnavabadus? Kas riik peaks tegema midagi seoses sõnavabadusega?

Üritus toimub vestlusringina kus esinejad arutlevad püstitatud teemade üle. Ka publikul on võimalus üritusest osa võtta ja oma sõna sekka öelda. Tule, kuula ja räägi kaasa.

Mare Kõiva on Eesti Kirjandusmuuseumi folkloristikaosakonna juhataja. Kahel korral on Mare pälvinud Eesti Kultuurkapitali aastapreemia. Ta teab rääkida sõnavabaduse olukorrast Venemaal.

Kätlin Kaldmaa on luuletaja, tõlkija, kirjanduskriitik ja ajakirjanik. Aastal 2012 pälvis ta Friedebert Tuglase novelliauhinna. Eesti PEN-klubi taasasutamisel 3. veebruaril 2010 valiti ta selle juhatuse liikmeks. Tegemist on maailma suurima kirjanikke, ajakirjanikke jt. loomeinimesi koondava organisatsiooniga (lühend PEN tähendab Poets, Esseists, Novelists), mille eesmärgiks on seista sõnavabaduse eest.

Kohapeal pakume Coffee INi kohviubadest valmistatud kohvi.

Kohtume juba sel laupäeval!

Üritus on tasuta!

Sündmus FBs: https://www.facebook.com/events/1417784075187719/