Sündmuste arhiiv

Dokumentaalfilmi “Ukrainlased” esilinastus

120915_Ukrainians_doc

L / 12.09.15/ 14:00/ prii / annetus

FB: https://www.facebook.com/events/1713605612196250/

Svjata Vatra kutsub vaatama dokumentaalfilmi “Ukrainlased” esilinastust Eestis! Aruteluks on kohal filmi režissöör Leonid Kanter ja Svjata Vatra eestvedaja Ruslan Trochynskyi.

«The UKRAINIANS», dokumentaalfilm, 85min, 2015, režissöörid Leonid Kanter ja Ivan Yasniy, muusika: Oleksiy Byk, «Komu Vnyz»

Film räägib Ukraina uue armee loomisest. “Maijdan” võttis maha Ukraina kriminaalse valitsuse. Peale seda annekteeris Venemaa Krimmi ja okupeeris osa Ukraina territooriumist. Ukraina president allkirjastas vaherahu kokkuleppe ja määratles nö rindejoone. Selle kokkuleppe järgi jäi Donetski lennuväli teisele poole Ukraina rindejoont. Kuid patriootidest vabatahtlikud ei olnud nõus jätma seda vaenlasele. 242 päeva kestis kangelaslik kaitse, kuid lõpuks kukkus pideva tankide turmtule all olnud lennujaama hoone kokku. Inimesed pidasid küll vastu, kuid betoon andis alla.

Film linastub Viljandis 12. septembril kell 14.00 Genklubis. Filmi näidatakse tasuta, kuid annetused on teretulnud.
Vanusele alla 14-aastat pole soovitatav!
……………………..……………………..………………….

SVJATA VATRA запрошує на перегляд документального фільму “Добровольці Божої чоти”, який представить один з його режисерів Леонід Кантер та лiдер гурту Свята Ватра, Руслан Трочинський. Після показу картини можна буде поділитися своїми враженнями та поспілкуватися з автором.

Цей фільм – історія творення нової Української армії. Майдан скинув кримінальний уряд. Після цього Росія анексувала Крим і окупувала ще частину української території. Президент України підписує угоду про перемир’я та лінію розмежування сторін.
Згідно з угодою, Донецький міжнародний аеропорт опинився за цією лінією. Але патріоти-добровольці не згодні віддавати його ворогові. 242 дні тривала героїчна оборона, аж врешті під прицільним обстрілом танків будівля аеропорту завалилась. Люди витримали, – не витримав бетон.
Режисери: Леонід Кантер, Іван Ясній
Музика: Олексій Бик, «Кому вниз»
Вікове обмеження 14+

Демонстрація фільму відбудеться 12 вересня о 14 год. в GENIALISTIDEKLUBI, Тарту, Естонiя.
Вхід вільний. Доброчинні внески вітаються!
……………………..……………………..………………….

The SVJATA VATRA invites you to view a documentary called „The Ukrainians“ that will be presented by one of the movie producer – Leonid Kanter and leader of the band Svjata Vatra Ruslan Trochynskyi. After the movie demonstration it will be possible to share your impressions and communicate with the producer.

The film is a story of creating a new Ukrainian Army. The insurgent nation overthrew the criminal government and drove out the vassals of the Russian Empire. The enraged colonizer sent its troops to Ukraine and captured some of the territories. The President of Ukraine signed a ceasefire agreement and defined a demarcation line between the armies.
According to the agreement, the Donetsk International Airport appeared behind the line. But volunteering patriots did not want to let the enemies take it. The heroic defense lasted 242 days, but after the aimed tank shelling, the airport building collapsed. The people withstood, the construction did not.

The movie will be shown on the 12th of September at 14:00 in the Genialistide Klubi

The entrance is free. Voluntary contributions are welcome