Sündmuste arhiiv

Maailmade genereerimine Genklubis / ÜLE HELI Festivali eelkontsert

091015_Maailmade_Genereerimine

R/ 09.10.15/ 22:00/ 5€

Uusi maailmu genereerivad:EETER (Anna Hints, Ann Reimann, Marja-Liisa Plats) & MIHKEL TOMBERG & AIVAR TÕNSO / visuaalid TENCU
Eeter on koosseis, mis lubab endale rõõmuga katsetamist ja mõnuga eksimist. Elektroonika, hääle ja klaveri abil tekivad eeterlikud maailmad, milles sile-kriipiv ambient kohtub psühhedeelse toorfolgiga. Erinevates loomesfäärides tegutsevad bändi liikmed Anna Hints, Marja-Liisa Plats ja Ann Reimann teevad muusikat koosalates 2013. aasta hilissügisest.
Alates 2014.a sügisest on Eeter aga arendanud koos elektronmuusikute Mihkel Tombergi ja Aivar Tõnso ning videokunstniku Tencuga audiovisuaalset kontsertprogrammi, millel on tugev side folkloorist pärinevate kosmogooniliste tekstide ning nende tänapäevaste seadetega. Kui käesoleval üritusel võib ühist kava kogeda kontserdina, siis Üle Heli festivali raames Tallinnas 23.-25. oktoobril aga hoopis installatiivse keskkonnana, mille loomisel osaleb ka skulptor Eike Eplik.TONT & KAJA VARI & POON
Tont on Siim Kuusemäe viirastuslikke helimaastikke ja geriljabassivõnkeid ühendav projekt, mis üha kindlamalt oma rada kulgeb. Aeg-ajalt meeldib Tondile kaasa haarata oma kulgemistele ka kaasteelisi ning sel korral on nendeks Tartus resideeruvad Kaja Vari ja Poon. Ühisel kohtumisel jäävad kõlaliselt domineerivaks siiski Tondi helimaailmad, mis on laetud Üle Heli festivali ajaks ilmuvate ämbientliku Lapimaa reisidest inspireeritud ep “Rändurvaim” ja plahvatuslikuma “TNT” meeleoludest.
https://soundcloud.com/tont
https://tont.bandcamp.com/
- – - – - -
dj-d:
Kristjan Mõru
Aivar Tõnso
- – - – - -
22.-25. oktoobril toimub Tallinnas esmakordselt uus festival Üle Heli, mis jätkab kunagise Hea Uus Heli (2003-2008) traditsioone. Muusikaliste žanrimääratluste asemel keskendub Üle Heli tähenduslikkusele ja seostele erinevate kunstivaldkondadega. Esimesel aastal on festivali teemaks maailmade loomine. Me kõik tegeleme igapäevaselt oma maailmade loomisega ja nii on ka lähenetud festivali programmi koostamisele, mis kujuneb erinevatest maailmadest ja nendevahelistest seostest.
- – - – - -
pilet 5EUR

FB: https://www.facebook.com/events/1620646704850383/