Sündmuste arhiiv

Hõimupäevad 2015 Genialistide Klubis – saamikeelne ajaloodraama „Kautokeino mäss“

h6imupxevad_2015

SOOME-UGRI FILMIPROGRAMM:

N, 15.10 kl 17.00. Saamikeelne ajaloodraama „Kautokeino mäss“

Lavastaja Nils Gaup

1 t 36 min

Film käsitleb saami kogukonna 1852. aasta ülestõusu, mille käigus said surma Kautokeino kaupmees, politseinik ja kaks saami mässulist. Sündmused on kogukonnale nii palju valu tekitanud, et nendest pole siiamaani kõneldud. Samuti on maha vaikitud konflikti põhjused: kiriku, Norra seaduste ja saami traditsioonilise eluviisi kokkusobimatus. Film sündiski selleks, et nendest asjadest lõpuks avalikult rääkida. Režissöör Nils Gaupil on ülestõusuga ka isiklik side, sest üks surmatud mässulistest oli ta vanavanavanaema.

Norra / Rootsi / Taani 2008

Eestikeelsete subtiitritega

Tasuta.

 

FB: https://www.facebook.com/events/1659888114269700/