Sündmuste arhiiv

“Tõelised naised, tõelised mehed ja tõelised teised”

060116_t6elised_naised_mehed
K 06.01.16/ 19:00/ 10/12€
Tiina Söödi dokumentaal-lavastus “Tõelised naised, tõelised mehed ja tõelised teised”
6. jaanuaril kell 19:00 Genialistide Klubis, Tartus
 
Lavale astuvad inimesed väljastpoolt teatrit – disainer ja meediauurija Merike, naisteajakirja tegevtoimetaja Anna-Liisa, drag queen Andrus, IT-valdkonnas töötav Helen ja loodusteaduste õpetaja Olev –, et rääkida soolisest ebavõrdsusest.
Vaataja näeb, kuidas tema hüpoteetiline naaber, töökaaslane, sõber või sugulane teemat puudutab. Muu hulgas räägitakse sellest, kes tassib haigest seljast hoolimata telliskive tellingule ning kes rasedustoksikoosi kiuste põrandat kaks korda päevas ämma rõõmuks läikima lööb, ning päritakse, kas tõeline tädi saab olla samal ajal ka tõeline naine, ning milline peab olema üks normaalne mees. Lavastus uurib, kuivõrd aktuaalne sooteema Eesti ühiskonnas üleüldse on ja kuidas see meid kõiki puudutab.
Idee ja lavastus Tiina Sööt
Tekst Aet Kuusik
Lavakujundus Mai Sööt
Etendajad Anna-Liisa Reppo, Merike Kaunissaare, Andrus Tamme, Helen Kask, Olev Südi
Helikujundus Eerik Kändler
Valguskujundus Priidu Adlas
Kaasproduktsioon Vaba Lava, Tiina Sööt ja Kaie Olmre
Fotod Marianne Karm
Piletid piletilevist ja enne etendust kohapealt