Sündmuste arhiiv

Mailaul 2016: Kadri Voorand, Mauno Meesit, Dakooka (UKR)

050516_Mailaul

Mailaul 2016: Kadri Voorand, Mauno Meesit, Dakooka (UKR)
N 05.05.16/ 22:00/ 4/6/8€
FB: https://www.facebook.com/events/472924249579835/

KADRI VOORAND on eriline jazzitalent, kelle kirglik esitusstiil, fantaasiarikkad improvisatioonid ja isikupärane looming vaimustavad nii kodupublikut kui ka jazzisõpru mitmel pool maailmas. Esimeste seas pälvis ta noore jazzitalendi auhinna, 2015. aastal võitis ta aasta parima jazzartistina maineka Danske Jazziauhinna.

DAKOOKA (Ukraina) on noor laulja, pianist ja autorimuusik Ukrainast. Tema muusikukarjäär on viinud teda Euroopas ja mujal paljudele erinevatele radadele, ning sel aastal seab ta sammud ka Mailaulu lavale. Koostööd on teinud DaKooka erinevate DJ-dega, ei häbene end nimetada ka DnB artistiks. Samal ajal on Dakooka ühendanud oma laivbändis õrnad ning tugevad helid luulega inglise, ukraina, vene ja poola keeles. Tema debüütalbum “Radha” (2015) tõusis samal aastal ka Ukraina TOP 10 albumite hulka.

MAUNO MEESIT esitab koos bändiga lugusid värskelt „Varjudemaa” albumilt. Elektroonilise muusika projektiga Sinine nii Eestis kui Euroopas tuntust kogunud Mauno Meesiti uus, oma nime all ilmunud album “Varjudemaa” on ühtlasi TV3-s linastunud samanimelise telesarja soundtrack.

Mailaulu festivalil astuvad Meesitiga koos lavale Jaagup Tormis löökpillidel ja Tiit Kikas viiulil. Meesit esitab lugusid sama tehnikaga, mille abil plaat valmis ning 1940ndatest pärit mikrofonide vahendusel tulevad esitusele ka laulud kevadel ilmunud albumilt “Closer”.
Kontserdiks valmib “Varjudemaa” CD-de eriseeria ja saadaval on ka limiteeritud koguses verivärskeid vinüülplaate.

Piletid Piletilevist

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/muusika/kadri-voorand-dakooka-mauno-meesit-mailaul-2016-184760/" target="_blank">http://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/muusika/kadri-voorand-dakooka-mauno-meesit-mailaul-2016-184760/
————————–————————–————————–——-
PROGRAMM

5.05

18:00 Tartu Jaani kirik – Pastacas, Odd Hugo
20:00 Tartu Songwriters Club (kohvik Krempel) – Magali Michaut (Prantsusmaa) ja Brett Perkins (USA), Steps To Synapse
22:00 Genialistide klubi – Kadri Voorand, Mauno Meesit, daKooka (Ukraina)

6.05

18:00 Tartu Jaani kirik – Allan Vainola & Unenäopüüdjad, Vinland
20:00 Tartu Jazzclub – Andy Fite & Helin-Mari Arder, Annika Fehling (Rootsi)
22:00 Genialistide klubi – PRIMA VISTA PIDU: Põhja Konn, Hõbe

7.05

18:00 Tartu Jaani kirik – Tallinn International Youth Orcestra, dirigent Álvaro Gómez Gómez, solistid Marten Kuningas, Allan Vainola, Annika Fehling jt
20:00 Tartu Jazzclub – Frederik Küüts, Martin Jonsson (Rootsi)
22:00 Genialistide klubi – MAILAULU AFTERPARTY

Autorilaulufestivali Mailaulu aastaprogrammi toetajad ja partnerid on Tartu linn, Eesti Kultuurkapital, Tartu Kultuurkapital, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Hasartmängumaksu nõukogu, Tartu Jaani kirik, kohvik Krempel ja Tartu Songwriters Club, Tartu Jazzclub, Genialistide klubi ja kirjandusfestival Prima Vista.