Sündmuste arhiiv

Must Kast esitleb JÕUD

plakatA3

Must Kast esitleb  JÕUD
E 23.05.16/13:00/ 7/10€
FB: https://www.facebook.com/events/997326573638480/

Muusikalise noortelavastuse algmaterjaliks on Tartu Forseliuse Kooli 7. klassi õpilaste loovtööd, mis valmisid 2015. aasta sügisel. Autorite loovuse tunni ülesandeks oli kirjutada lugusid, mis nende arvates võiks noori inimesi kõnetada. Valminust põimis dramaturg-lavastaja kokku loo viiest inimesest ja nendevahelisest kohtumisest, mis isiklikkusest hoolimata jääb fiktsiooni, mitte pihtimuse valdkonda.

Muusikalise noortelavastuse “Jõud” põhiteemadeks on kuulumis- ja tunnustus-, aga ka põgenemisvajadus ja üksindus. “Jõud” kannab endas usku, et “meie” võib olla suurem kui “mina”, armastuse ja sõpruse jõud suurem grupimõjutuse ja sõltuvuse jõust; et avatuse, muutumise ja tahtejõud aitavad meid elu rasketest kohtadest edasi. Kuidas mõtestada iseennast kesk kirevat maailma, kuidas tulla toime kiusamise või surmaga?

Teemade tõsidusest hoolimata on lavastusel pigem helge ja elujaatav toon. Vormiliselt on “Jõud” musikaalne ja liikuv – püüdlemata muusikali staatusele, on sellel siiski sarnaseid lähtekohti just muusikalavastustega, erinedes ehk suurema süvenemispüüu poolest käsitlevatesse teemadesse.

Autor: Tartu Forseliuse Kooli 7. klassi õpilased ja Kaija M Kalvet

Dramaturg-lavastaja: Kaija M Kalvet

Helilooja: Marten Kuningas

Kunstnik: Illimar Vihmar

Liikumine: Helen Solovjev

Valguskujundus: Karl Marken (Tartu Uus Teater)

Laval: Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Kaarel Targo, Mihkel Kallaste, Silver Kaljula

 

ETENDUSED GENIALISTIDE KLUBIS (Magasini 5, Tartu)

10. / 16. / 23. mai kell 13:00

11. / 15. / 22. mai kell 19:00

Vanusele 11+

Kestus 80 min

Hilinejaid saali ei lubata.

Pärast iga etendust toimub avatud vestlusring lavastusega seotud teemadel.

Pilet: 7 (õpilane, tudeng, pensionär) / 10 EUR

Piletid müügil Piletilevis ja vabade kohtade olemasolul tund enne algust sularahas kohapeal.

Gruppidele soodustused! Lisainfo ja broneerimine: info@teatermustkast.ee

Toetavad Tartu Kultuurkapital, Tartu linn ja Eesti Kultuurkapital

Musta Kasti loomingulise trupi moodustavad TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 10. lennu vilistlased. Must Kast on kogukonnateater: usume, et teater peab asuma oma publikule lähedal, kõnetades neid soove ja vajadusi, mis on vaatajale olulised. Tahame pakkuda iga oma lavastusega mingit lisaväärtust, suhtlusplatvormi ümbritsevaga. Teater ei kuulu ainult suurlinnadesse ja teatrisaalidesse, teater on kohtumine, mis võib aset leida kõikjal ja kõigi vahel.

www.teatermustkast.ee