Sündmuste arhiiv

“GMO maailm” // loengusari “Õhtud ülikoolilinnas”@ Genialistide Klubi

060616_loengud_Ylikool

Geneetiliste erisuste tekkimine on maailmas toimunud ja toimub pidevalt. Tänu looduslikule valikule on elu meie ümber selline, nagu me seda tunneme. Teaduse areng võimaldab muuta rakkude geneetilist informatsiooni väga kiiresti soovitud suunas. Sellelt pinnalt on võimalik tuua inimkonnale hindamatut kasu (uued haiguskindlad taimesordid, viiruseid mitte edasikandvad sääsed, kiirema kasvuga kalad jne), aga siit saavad alguse ka hirmud ja teadmatus (nt levivad väited, et GMOsid sisaldav toit on sööjale kahjulik jne).

Kõigest sellest ja meie eelarvamustest tulebki loengul “GMO (geneetiliselt muudetud organismide) maailm” juttu.

Facebook: https://www.facebook.com/events/122567801504555/