Sündmuste arhiiv

Inimene Universumi keskel // loengusari “Õhtud ülikoolilinnas” @ Uus Õu

060616_loengud_Ylikool

Inimene Universumi keskel-2

Ettekanne pidi rääkima sellest, mis kasu on füüsikast või mille poolest on see huvitav. Otsustasime mitte hakata tutvustama füüsikateadmiste abil loodud tehnikavidinaid, sest neid on liiga palju. Kindlasti on kasulik mõista füüsika oskussõnade tähendust, et mitte lasta end ära petta neid sõnu kasutavate autorite tekstidest. Aga ka sellest me ei räägi. Jutt tuleb võimalusest füüsika abiga paremini teadvustada meie kohta Universumis. Selgub, et me paikneme inimestena üsna täpselt meie maailma kõige suuremate ja kõige väiksemate asjade vahel, seega – keskel. Samas on meil väga vähe lootust suhelda endataolistega, keda Universumis on tõenäoliselt päris palju. Universum on kujuteldamatult suur ja lähimadki võimalikud naabrid lootusetult liiga kaugel.

Loengut peab Tartu ülikooli füüsikahariduse osakonna juhataja Kalev Tarkpea.

Loengu kaaskorraldajaks on Füüsikaüliõpilaste Selts.