Sündmuste arhiiv

Inimese mikrobioota // Õhtud ülikoolilinnas @ Uus Õu

060616_loengud_Ylikool

Mikroobid on meie organismi lahutamatud ja olulised kaaslased, kes mõjutavad väga suuresti meie tervise kujunemist. Iga inimese suus, seedetraktis, nahal ja suguteedes on talle iseloomulikud mikroobikooslused, mille areng meie organismis on mõjutatud paljude erinevate faktorite poolt kogu eluea vältel. Mitmekesine soolestiku mikroobikooslus tagab tasakaalus ainevahetuse ning terve immunsüsteemi kujunemise. Mikroobikoosluse tasakaalu häirumist on seostatud väga paljude tänapäeval sagedasti esinevate haigustega nagu näiteks rasvumine, diabeet, südamehaigused, allergiad ja vähk. Loengus räägitakse, kuidas meie mikroobikooslused arenevad, millised faktorid neid mõjutavad ning millist rolli omavad mikroobid meie organismis.

Loengut peab Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu teadur Elin Org.

Loengu kaaskorraldaja on Bioteaduste Üliõpilaste Selts.