Sündmuste arhiiv

Genialistide Klubi ja Möku Arvamusfestivalil R 12.08/ L 13.08 Paides

ARVAMUSFESTIVAL_PISI

Genialistide Klubi ja Möku Arvamusfestivalil Paides
R 12.08/ L 13.08/ prii
FB: https://www.facebook.com/events/1103756342996739/
Arvamusfestivali kultuuriprogramm uitab sel korral psühhedeelsetel ning džässilikel radadel. Festivaliklubi täidab kahel päeval helidega Tartu multikultuurimaja Genialistide Klubi koostöös Mökuga. Ühiselt kureeritud programmist leiab nii ekstravagantse muusikamaitsega diskoreid kui ka verinoori räppareid.

Aruteludega paralleelselt võib mõlemal päeval alates keskpäevast kuulata festivaliklubis Melodija vinüülide kahisevaid helisid, pulseerivaid Balkani biite, idabloki estraadi parimaid palasid ning jahtroki mahedat briisi, italot ja diskot, jazzfunki ja futut.

R 12.08.16
Festivaliklubi reedeõhtuse kontsertkava märksõnaks on noorus.

Alustab 15-aastane Aruküla räppar EIXD kelle laulutekstid torkavad valusalt sotsiaalset närvi ja lõhuvad aruteludel saavutatud konsensust.
https://soundcloud.com/eixd/sets/pudistaja-ep

 

Seejärel astub üles Göteborgis muusika- ja heliproduktsiooni tudeeriv Liis Ring (endise artistinimega Cirkl), kelle džässi ja klassikalise muusika vahel hõljuv unelev indie-pop võtab pinevust veidi maha.
https://soundcloud.com/liis-ring

Edmund Hõbe – Tartu kodulindistaja, helilooja ja multi-instrumentalistist sooloesineja mängulised improvisatsioonid tõmbavad festivaliklubi esimesele päevale kontserditele joone alla.
https://multiphonicrodent.bandcamp.com/

Õhtu jätkub meeleolumuusikaga psühhodiskonautide vinüülplaatidelt.

L 13.08.16
Laupäev on täielikult psühhedeelsete helimaastike ning vinüülide päralt.

Viimaste arutelude järel kutsuvad kahtlase muusikamaitsega multitalent Berk Vaher ja kummalise väljanägemisega plaadifirmade toodangust erutuv vinüülientusiast Ahto Külvet festivali osalejaid Paide esimesele Psühhodiskole. Kuulajaid tervitab analoogmuusika kirev maailm, mille geograafia ulatub Kasahstanist Lätini ning Brasiiliast Poolani. Psühhodisko moto on lihtne: Moogi ja süntesaatori ees oleme kõik võrdsed!

Korraldajad:

* Genialistide Klubi on Tartu sub- ja multikultuurimaja, eriliste ja avatud inimeste klubi ja kohtumispaik, maailma muutmise koht, kus toimuvad kontserdid, loengud, seminarid ja debatid, põimuvad teater, muusika, kino ja rõõm.

* Möku on Genialistide Klubis tegutsev kultuurilemb kodubaar kuhu oled oodatud nagu sõbrale külla ja mis on oma kuue tegutsemisaasta jooksul pannud võnkuma Tartu stand-up komöödia skeene ning käsitööõllede valiku ning teinud Tartu inimene/ruutmeetri kohta rekordi. Genialistide klubiga pandi seljad kokku mais 2015.