Sündmuste arhiiv

Jaapani kuu 3. filmiõhtu/Japan month 3rd movie evening

jaapanifilm3

FB: https://www.facebook.com/events/1601684700131898/

Jätkame Jaapani kuu filmiõhtutega. Seekord tuleb vaatamisele “Genius Party”.

Genius Party ジーニアスパーティー
Studio 4°C / 2007 / 85 min / Studio 4°C

Filmi tutvustus:
Genius Party on lühifilmidest koosnev film, mis on igati mitmekülgne ning lühifilme seob üksteisega vaid kõrge kvaliteet ja inspiratsioon. Atsuko Fukushima poolt loodud intro on fantastiline abstraktsus, mida silmadega õgida. Masaaki Yuasa, kes lõi ka hiljem vaadatava “Mind Game’i”, toob oma omapärase ning petvalt lihtsa graafilise stiili ja unenäolaadse loogika lauda “Happy Machine’iga”, mis räägib lapse varaseimast aastast. Shinji Kimura kõhedusttekitav “Deathtic 4” tundub justkui koputavat lapse mõistuse kõige tontlikumatele äärealadele ning avab mängutoosi täis tumedaid hõrgutisi. Hideki Futamura “Limit Cycle” loob tunde virtuaalreaalsusest, samal ajal kasutavad Yuji Fukuyama “Doorbell” ja Shinichiro Watanabe “Baby Blue” alahinnatud realismi väga ebareaalsetel põhjustel. Kõige lõpuks viib Shoji Kawamori oma “Shanghai Dragoniga” traditsioonilise anime kõnekujundid ning kombed lõbureisile.

Film on jaapani keeles ning ingliskeelsete subtiitritega.

Üritus on tasuta!

Koostöös Jaapani Fondi ja Jaapani Suursaatkonnaga Eestis.

Filmiõhtu toimub AniMatsuri festivali raames toimuva Jaapani kuu üritusena. Rohkem infot festivali kohta leiab www.animatsuri.eu

Festivali ja Jaapani kuud korraldab MTÜ Animeklubi Asashio.http://asashio.anime.ee/

————————————————–
Let’s continue with the movie evenings! This time we’ll be watching “Genius Party”.

Genius Party ジーニアスパーティー
Studio 4°C / 2007 / 85 min / Studio 4°C

About the movie:
The seven short films making up GENIUS PARTY couldn’t be more diverse, linked only by a high standard of quality and inspiration. Atsuko Fukushima’s intro piece is a fantastic abstraction to soak up with the eyes. Masaaki Yuasa, of MIND GAME and CAT SOUP fame, brings his distinctive and deceptively simple graphic style and dream-state logic to the table with “Happy Machine,” his spin on a child’s earliest year. Shinji Kimura’s spookier “Deathtic 4,” meanwhile, seems to tap into the creepier corners of a child’s imagination and open up a toybox full of dark
delights. Hideki Futamura’s “Limit Cycle” conjures up a vision of virtual reality, while Yuji Fukuyama’s “Doorbell” and “Baby Blue” by Shinichiro Watanabe use understated realism for very surreal purposes. And Shoji Kawamori, with “Shanghai Dragon,” takes the tropes and conventions of traditional anime out for very fun joyride. —Rupert Bottenberg

Movie is in Japanese with English subtitles.

Entrance to the event is free!

This is being organized in cooperation with Japan Foundation and the Japanese Embassy in Estonia.

Movie evening is a part of the Japan Month, organized together with the AniMatsuri festival. For more information on the festival, please visit www.animatsuri.eu

Festival and Japan Month are organizes by NPO Animeclub Asashio.http://asashio.anime.ee/