Sündmuste arhiiv

Festival “Teater noorele vaatajale” // Näitekirjanike Kasvulava järelseminar

teaternoorelevaatajale

Toimub: esmaspäeval, 7. novembril kell 15.30 -17.00 alustame Teatri Kodus sissejuhatava seminariga, jälgime festivalietendusi, osaleme aruteludel ja kolmapäeval kell 15.00 – 16.00 lõpetame Genialistide Klubis Näitekirjanike Kasvulava järelseminariga.

Seminari tutvustus:

„Näitekirjanike kasvulava“ on hea võimalus arendada noorele vaatajale suunatud etenduste analüüsioskusi. Festivali ajal vaadatakse etendusi ja järelaruteludes toimub nende analüüs, kus lisaks etenduse tervikule on vaatluse all lugu ja tekst. Mis teeb loost terviku? Millised lood ja tekstid kõnetavad noort vaatajat? Milliseid üldistusi saab teha nähtud etenduste põhjal? Kust pärineb noorele vaatajale mõeldud teatri algmaterjal? Need on vaid mõned küsimused, millele „Näitekirjanike kasvulava“ vastuseid otsib. Festivali jooksul toimub kaks seminari.

„Näitekirjanike kasvulaval“ on oodatud osalema draamaõpetajad, eesti keele ja kirjanduse õpetajad, noorsoo- ja kultuuritöötajad ning muud huvilised. Juhendaja Marite H. Butkaite käe all kaardistatakse kollektiivselt noorele vaatajale mõeldud teatri põhijooned ja leitakse vastused ülal esitatud küsimustele.

Läbiviija tutvustus:
Marite H. Butkaite on vabakutseline teatrikriitik, dramaturg ja loovkirjutamise juhendaja. Ta on Tartu Ülikoolis õppinud teatriteadust ja Tallinna Ülikoolis kirjalikku tõlget. Loovkirjutamiskoolis Drakadeemia on Butkaite õppinud näidendite kirjutamist ja dramatiseerimist ning juhendanud sealsamas ka erinevaid kursuseid.