Sündmuste arhiiv

Filmi- ja vestlusõhtu Tartus: “Cowspiracy”

cowspiracy

Facebook: https://www.facebook.com/events/571697706350534/

Murranguline dokumentaalfilm „Cowspiracy: The Sustainability Secret“ jõuab Tartusse. Filmile järgneb arutelu, mida juhib loodushariduse edendaja Robert Oetjen.

Filmil on eestikeelsed subtiitrid.

Sissepääs tasuta.

Filmitutvustus:

„Cowspiracy: The Sustainability Secret“ on murranguline täispikk keskkonnadokumentaal, mille keskmes on kartmatu filmitegija Kip Andersen. Mees paljastab tööstuse, mis praegusel ajal meie planeeti kõige rohkem hävitab, ja uurib, miks maailma tähtsaimad keskkonnaorganisatsioonid sellest rääkida kardavad.

Loomakasvatus on metsade maharaiumise, liigse veetarbimise ja keskkonnareostuse peamine põhjus. See tekitab rohkem kasvuhoonegaase kui transporditööstus ja on esmane tegur, mis aitab kaasa vihmametsade hävimisele, liikide väljasuremisele, elupaikade kadumisele, pindmise mullakihi erosioonile, ookeani surnud tsoonide tekkele ja peaaegu kõigile teistele keskkonnaprobleemidele. Ometi kestab see edasi, ilma küsimusi tekitamata.

Kui Andersen keskkonnaliikumise juhte küsitlema läheb, paljastab ta üha enam, et loomakasvatusest keeldutakse tahtlikult rääkimast. Samal ajal hoiatavad tööstuse informandid ja valvekoerad teda, et mees riskib oma vabaduse ja isegi elu kaotamisega, kui uurimisega edasi julgeb minna.

Olles sama silmi avav kui „Blackfish“ ja inspireeriv kui „An Inconvenient Truth“, paljastab see šokeeriv, kuid kohati humoorikas dokumentaalfilm hävitava keskkonnamõju, mis laiaulatuslikul põllumajandustööstusel meie planeedile on. Lisaks pakutakse suurenevat rahvaarvu silmas pidades välja lahendus globaalse jätkusuutlikkuse heaks.

Kõik on teretulnud vaatama, kuulama, küsima ja vestlema!