Sündmuste arhiiv

Psühhodisko esitleb: Kuparilinna (FI) live + DJ-d

Psühhodisko2

Facebook: https://www.facebook.com/events/582145308660600/

Reedel, 20. jaanuaril kõlab Tartus Genialistide Klubis meloodiline ja nostalgiline folkrokk, sest lavale astub vokaal-instrumentaalansambel Kuparilinna Soomest.

soundcloud.com/kuparilinna
kuparilinna.bandcamp.com

Kuparilinna* on Helsingi kooslus, kelle 2016. aastal ilmunud debüütalbum on meedia ja publiku poolt väga hästi vastu võetud nii kodu- kui ka välismaal. Bändi lood on kõlanud näiteks BBC raadio lainetel ning mitmetes USA raadiotes. Bändi laulja Tuomas Palonen kirjeldab nende muusikat kui 60. ja 70. aastate folkrokki, mille eeskujud on vanad Meloodia plaadifirma heliplaadid ja California psühhedeelne rokk. Tähelepanelik kuulaja võib Kuparilinna loomingus märgata ka soome 1960ndate tantsulise popp- ja estraadmuusika ning surf rock’i mõjutusi. Bändi heas mõttes naiivsed ja väga meloodilised lood jäävad kummitama pikaks ajaks ja toovad pimeda talve keskele rõõmu.

Kontserdile eelneb ja järgneb meeleolukas Psühhodisko DJ-õhtu kahel korrusel. Üles astuvad DJd Martin Jõela ja Erki Pruul (Frotee), Misha Panfilov (Funked Up East), Jussi Kantonen ja Anssi Nieminen (Overfitting Disco, FI), Ahto Külvet, Andreas McKeough ja Villi (Psühhodisko).

=====
* “Tuulee is a great song” Mickey Bradley, BBC

* ” Ainuüksi pärast Kuparilinna albumi esikaane nägemist olin kindel, et seda on mul vaja ja pärast plaadi kuulamist oli selge, et see oli hea mõte” Martin Jõela, Fantaasia

*”Hienoa musiikkia!” Rumba

* “Sounds suprisingly fresh” Beehype

* “Echoes from the past and present shape the sound of Kuparilinna. It results in a form of nostalgia that no one’s never heard before.” – Booty Carrell, B-Music