Sündmuste arhiiv

Henna Matanuska: Ovalo – Hula Hoop Demo

16325677_366874550349800_803502171_o

Facebook: https://www.facebook.com/events/1333894230002330/

(EESTIKEELNE KIRJELDUS ALLPOOL)

On the 31st of January at 19:00, the Finnish hula hoop master Henna Lapinlampi invites everyone to witness her new hoop dance act „Ovalo“. The performance will take place at Tartu’s meeting place for the most brilliant – Genialistide Klubi.

Henna started developing her skills as a contemporary hoop dancer in 2006. Previously, she used to be active in the fire dancers community. In search for new visual expression, Henna discovered hoop dancing, got swept away and decided to dedicate herself to it. Through hula hoop she creates a unique mixture of dance, art, movement and sound. Henna says that the plastic circle has taken her around the world.

During her one month residency, Henna has developed a hoop dance act that will be shared with the public only on the evening of the 31st of January.
Undoubtedly Henna’s performance will be engaging, unique and charmingly bizarre. She is the first international master to perform in Tartu in this specific field. If you’re already curious, then have a look at her page:
Henna Matanuska – MataHoops

The performance lasts up to 15 minutes after which Henna wishes to communicate with the audience, who is invited to ask questions and share their thoughts concerning Henna’s art.

Henna’s residency in Tartu was facilitated by the collaboration between the Tartu Artist in Residence program and the Tampere House. The program is funded by the city of Tartu and curated by The Estonian Printing Museum. More information about the program, previous and upcoming artists can be found at residency.tartuensis.com.

—————————————————

31. jaanuaril kell 19.00 on oodatud kõik kaema Soome hularõnga meistri Henna Lapinlampi etendust. Etteaste toimub Tartu kõige säravamate loomeinimeste kohtumispaigas Genialistide Klubis.

Kaasaegse tantsuvormiga hula hoop, mida võiks eesti keeles kutsuda rõngaakrobaatikaks, tegeleb Henna alates 2006. aastast. Varem tegeles kunstnik aktiivselt tulekeerutamisega, kuni avastas uute visuaalsete väljendusvormide otsinguil hulatantsu. Olles ostnud kohaliku lastepoe tühjaks kõikvõimalikest hularõngastest, pühendas Henna ennast sellele täielikult. Tantsuvorm võimaldab tekitada unikaalse koosluse liikumisest, kunstist ja muusikast. Kunstniku sõnul on plastikrõngas viinud ta ümber maakera.

Viibides ühe kuu jooksul külaliskunstnikuna Tartus, töötas Henna välja tantsulise etteaste „Ovalo“, millega astub ta publiku ette ühel korral 31. jaanuari õhtul.
Etendus tõotab tulla kaasahaarav, omamoodi ja võluvalt kummaline. Sealjuures on Henna esimene rahvusvaheline kunstnik, kes esineb Tartus nimetatud tantsuformaadiga. Lähemalt saab tutvuda Henna kunstiga siin: https://www.facebook.com/vannetanssi/

Etteaste kestab kuni 15 minutit, pärast mida soovib Henna tutvuda ka publikuga. Kõigil on võimalus esitada küsimusi ja jagada mõtteid seoses Henna loominguga.

Henna viibib Tartus Tartu linnaresidentuuri programmi ja Tampere maja koostöö tulemusena. Linnaresidentuuri programmi rahastab Tartu linn ning seda viib läbi Eesti Trüki- ja Paberimuuseum. Rohkem infot projekti ning tulevate kunstnike kohta leiad lehelt residency.tartuensis.com.