Sündmuste arhiiv

Must Kast 3: “Siuru sada” ja tants frakkides

SiuruSada

Facebook: https://www.facebook.com/events/711620522343230/

Musta Kasti kolmanda sünnipäeva puhul tuleb Genialistide Klubis AINUKORDSELT esitlusele nelja lavastaja ühistöö “Siuru sada”. Etendusele järgneb sünnipäevapidu, kus tantsuks mängib Tartu Levimuusika Orkester. Palume riietuda pidulikult!

“SIURU SADA” on Musta Kasti kummardus sajandi taha ja ühtlasi sünnipäevakingitus publikule. Neli lavastajat, neli lugu, kõik omaette ooperist, nagu kirjandusrühmituse Siuru albumidki. Lavale jõuavad Johannes Barbaruse luuletused, August Gailiti „Fosfortõbi“ , Friedebert Tuglase „Nägemused“ ja Aleksander Tassa „Noa. Suve pastoraal“. Esitab Musta Kasti trupp kogu oma ilus, sest tee lavale leiavad seekord ka need, kes igapäevaselt sinna ei satu.

Sada aastat tagasi ei lubanud Esimene maailmasõda noortel kirjanikel oma teoseid välja anda. Kuidagi ikka saab, mõtlesid noored – me anname ise. Nii läkski. Kolm aastat tagasi ei olnud meie maal õnneks ühtegi sõda, ainult näitlejate ja lavastajate ületootmine. “Aga tehke oma teater,” ütles Kalju Komissarov, meie ütlesime “JAH!”. Ja tegimegi.

Ometi oli mõlema algatuse juures lisaks raskustele veel midagi, mis sundis koos tegema ja kokku ka jääma. Oli see mingisugune ühine maitse, ühine õhin või pürgimus, polegi õieti tähtis. Loodu ja tehtu on soojast sõnaõhust olulisem. Sada aastat annab piisava perspektiivi Siuru väärtuse mõistmiseks. Aga Mustal Kastil täitub alles kolmas tegutsemisaasta, tee tundub ette vaadates pikk, käänuline ja piisavalt põnev. Aeg, nagu öeldakse, annab ehk arutust.

Etendus algab kell 19 ja kestab kahes vaatuses 2 tundi. Laval kogu Musta Kasti trupp.

TARTU LEVIMUUSIKA ORKESTER on Musta Kasti sünnipäevapidudel tantsuks mänginud sündimisest alates. Kaunis muusika ja pidulik meeleolu sunnib tolmust puhtaks raputama uhked peokleidid ja šikid ülikonnad, et neil säraküünalde valguses edvistada lasta. Sünnipäeval võib!

Piletid saadaval Piletilevist (http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/show/musta-kasti-sunnipaevalavastus-siuru-sada-ja-tants-frakkides-211727/) ja vabade kohtade olemasolu korral kohapealt.