Sündmuste arhiiv

Mailaul 2017: Puuluup ja Mike Parker’s Trio Theory

Puuluupja

Facebook: https://www.facebook.com/events/269843260143706/

Mailaul lõpeb Genialistide Klubis hoogsalt Viljandi ja New Yorgi kohtumisega. Festivali võtavad kokku jazzkollektiiv Mike Parker’s Trio Theory ja pärismusmuusika ansambel Puuluup (Pastacas ja Marko Veisson).

Sel aastal avardab Mailaul oma kõlalisi piire ja festivalil kõlab lisaks laulule autorikeskne instrumentaalmuusika. Üheks Mailaulu huvitavamaks väliskollektiiviks on jazzi viljelev Mike Parker’s Trio Theory.

Mike Parker autorina esindab oma loominguga kõike, mis on jazzile omane: originaalsus, värskus, ootamatus ja huumor. Trio näitab väga ilmekalt, kuidas klassikalisse jazzi trio formaati põimida mõjutusi nii rokist, klassikast ja nüüdismuusikast.

Trio alustas oma tegevust 2014. aastal võimsalt, andes maratontuuril 27 kontserti 27 õhtu jooksul. Mailaulu festivali raames jõuavad nad esmakordselt Eestisse.

Õhtut lõpetava Puuluubi laulude autor Pastacas (Ramo Teder) on Eesti autorilaulikute seas üks veidramaid tüüpe. Veidrusele vaatamata on Puuluup oma laulude ja häälest ära Hiiu kanneldega hüpnootiliselt kaasahaarav. Refrään: “Käisin Riisalus ringi ilma riskita, sain Puuluubil uued saapad” paneb kui mitte tantsima, siis muigama küll. Vahest on veidrus nakkav?

Kuna eelmisel aastal jäi Mailaulu avalöök Pastaca poolt haigestumise tõttu tegemata, kõlab festivali lõpupauk sellel aastal Puuluubi poolt seda võimsamalt.

PILETIINFO
7/9 €
* soodustus kehtib õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele