Sündmuste arhiiv

Experimental Film Evening #8

ExperimentalFilmEvening

FB: https://www.facebook.com/events/117360855629609/

Dear experimental film fans, greetings! I hope the summer was wild and warm. Autumn in Estonia hasn’t started warm, but at least Experimental Film Evening is back after the summer break to help you escape.

We will show a single film only this month, 1999′s utterly charming, and only slightly twisted, love story TUVALU, the debut film by German director Veit Helmar. We show many films from the early 20th century at EFE, this one, from the other end of that century, clearly show the influence of early German cinema and other pioneering films – just about every experimental technique in the book is used here.

Tere, eksperimentaalfilmide sõbrad! Loodan, et teie suvi oli põnev ja kuum. Eestimaa sügis on alanud jahedalt, kuid Eksperimentaalfilmide Õhtu on suvepuhkuselt tagasi ja viib teid taas metsikutele rännakutele.

Sel kuul näitame ainult ühte filmi, 1999. aasta ääretult armsat ja ainult pisut veidrat armastuslugu “TUVALU”, mis on saksa režissööri Veit Helmari esimene film. Oleme EFE klubis näidanud mitmeid filme 20. sajandi algupäevilt, kuid seekordne film, mis tuleb meieni küll sajandi lähemast otsast, omab selgeid mõjutusi varasest Saksa kinokunstist ning teistest algusaegade filmidest – siin on kasutatud pea kõiki tuntumaid eksperimentaalse filmikunsti tehnikaid.

Starring Chulpan Khamatova and Denis Levant.