Sündmuste arhiiv

Experimental Film Evening #9

23561461_1926829917636130_8880306637222186617_n

FB: https://fb.com/events/1877809732232443/

EFE #9 tutvustab kahte kaasaegset filmitegijat: Alina Taalman on Eesti juurtega Ameerika filmiretegija, ja Ruben Guzman on Patagoonia režissöör, kes on varem osalenud ka Maailmafilmi festivalil.

Ruben on saatnud meile oma filmi „Pildid eikusagilt“ (IMAGES OF NOWHERE, 2016): „See on esseefilm Patagoonia rändfotograafist Ernst Standhardtist, Hiina tarkusekividest ja miniatuuridest. Film on audio-visuaalne poeem, hoolikalt komponeeritud essee, mis vaimustab oma jõulisuse, läbipaistvuse ja iluga.“ (Film on saksa keeles, inglise subtiitritega)

Alina film „Vaikne nimi“ (QUIET TITLE (2016, Sebastopoli Dokumentaalfilmi Festivali lühifilmi žüriiauhind) ühendab endas kummitusloo ja perekonna ajaloo. „Film põimib omavahel minu perekonna mälestused ja kogemused ühes majas, millel on aga oma lugu rääkida. Meie lapsepõlvekodu kummituslike seinte vahel oli tunda väge, mis imbus meie unenägudesse ja tegelikkusessegi. Püüdes mõista selle ruumi mitmekihilisust, kasutab film erinevaid tehnikaid: super 8, 16 mm filmi, Hi8, MiniDV ja HD videot, ning lisaks fotosid 35 mm filmilt.“

Alina on hetkel Põhja-Carolinas tegutsev režissöör, kes töötab mitmesuguste analoog- ja digivahenditega ning huvitub eriti kartograafiast. Novembrikuus on Alina Eestis Tartu Kunstiresidentuuris, kus ta töötab oma uue filmiga ja uurib oma Eesti päritolu jälgi. (Film on Englise keeles)

***

EFE #9 has two films from contemporary experimental filmmakers: Alina Taalman, a US filmmaker with Estonian heritage, and Ruben Guzman, a filmmaker from Patagonia who has previously presented films at theMaailmafilmi festival / World Film Festival.

Ruben has sent us IMAGES OF NOWHERE (2016): “An essay film on Patagonian ambulant photographer Ernst Standhardt, Chinese spirit rocks and miniatures. The film is an audiovisual poem, a patiently constructed essay that wonders with its force, lucidity and beauty.” (German with English subtitles)

Alina’s film QUIET TITLE (2016, Sebastopol Documentary Film Festival short film Jury Award winner) is part ghost story, part family history. “The film weaves together fragments of my family’s remembered experiences in a house that has memories of its own. Within the walls of our haunted childhood home, there was a lingering energy that blurred into our own dreams and realities. In an attempt to understand the layered texture of this space, the film uses a combination of super8 and 16mm film, Hi8, MiniDV and HD video, and still 35mm photographs.”

Alina is a filmmaker currently based in North Carolina, working with a range of analog and digital methods, with a particular interest in cartography. For the month of November, 2017 Alina is in Estonia as aTartu Artist in Residence, where she is working on a new film project and exploring her Estonian family roots.