Sündmuste arhiiv

Tartu 2024 kandidatuuriraamatu pealkirja esitlus

28335932_2316687671890965_3817080460332294241_o

FB: https://fb.com/events/173324826638990/

ENGLISH INFO BELOW!

Tartu 2024 – Euroopa kultuuripealinnaks kandidatuurimeeskond esitleb neljapäeval, 8. märtsil senise ühise töö ja ligi 200 kohtumise esimest suurt vahekokkuvõtet – sel sügisel rahvusvahelisele žüriile esitletava Tartu kandidatuuriraamatu pealkirja. Selguv pealkiri annab Tartu ja Lõuna-Eesti kultuuriloojatele edasiste projektide jaoks konkreetse temaatilise fookuse. Samuti on esitlus on avalöögiks kultuuripealinna ideekorjele linnakodanike seas!

Esitlus toimub kaasaja noore Tartu ühes olulisemas kultuurikeskuses, Genialistide klubis neljapäeval, 8. märtsil kell 18-19.

Kandidatuuriraamatu pealkirja väljakuulutamisele järgneb arutelu. Esimesi tõlgendusi pealkirjale pakuvad otse lavalt:

- OÜ Kino maastikuarhitekt KARIN BACHMANN
- Tartu Ülikooli õppeprorektor ANNELI SARO
- Tartu Postimehe peatoimetaja RANNAR RABA
- Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees BERK VAHER

Arutelu modereerib Wikimedia Eesti juhatuse liige ja Generaadio saatejuht MÄRT PÕDER.

Sündmusel tulevad esitlusele noore Tartu videokunstniku KIUR KAASIKU visuaalid. Muusika eest hoolitsevad Tartust pärit heliloojad ja interpreedid: THING (https://soundcloud.com/thing_estonia) ja ÜLO KURIK (http://ekspress.delfi.ee/kuum/ise-tehtud-hasti-tehtud-ulo-kurik-ja-kvadroliin?id=69189349). Generaadio otseülekanne viib meie silma all toimuva tervesse maailma. Sissepääs üritusele TASUTA!

Ootame teid, üheskoos edasi mõelda ning tegutseda. Kõik selle nimel, et Tartust saaks 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn!

INFO IN ENGLISH!
Tartu 2024 European Capital of Culture (ECoC) Candidate City invites you to Tartu’s bidbook title presentation. The title is the summary of almost 200 meetings we’ve had so far with people and groups from all fields of our culture. The title will give direction to developing tangible project ideas for the bidbook. The book must be presented to the international ECoC jury already this fall.

A public discussion will follow the presentation. First interpretations will be given on the stage by

  • OÜ Kino landscape architect KARIN BACHMANN
  • University of Tartu Vice Rector for Academic Affairs ANNELI SARO
  • Tartu Postimees Editor-in-Chief: RANNAR RABA
  • Chairman of Tartu Department of Estonian Writer’s Union BERK VAHER

Discussion will be moderated by Wikimedia Eesti member of the Board and Generaadio host MÄRT PÕDER.

An original work on Tartu’s culture by Tartu videographer KIUR KAASIK will be presented. Musical performances by Thing(https://soundcloud.com/thing_estonia) and ÜLO KURIK (http://ekspress.delfi.ee/kuum/ise-tehtud-hasti-tehtud-ulo-kurik-ja-kvadroliin?id=69189349). Live broadcast by Generaadio will make it global! Entrance FREE!

Although the event is in Estonian, the title will also be presented in English and you are very welcome to share your interpretations of it also in English! Let’s think and act together – for Tartu 2024!