Sündmuste arhiiv

Filmi- ja aruteluõhtu: tõeline väärtus

29132993_10160110063805301_1644438721602256896_n

FB: https://fb.com/events/174612439850422/

Kui mingi asi on liiga odav, et olla tõsti, siis see tõenäoliselt nii ongi. Kui selle eest ei maksa sina, siis maksab keegi teine, võib-olla mitte rahaga, aga on ka teisi väärtuseid, mida saab osta ning müüa.

Andrew Morgani dokumentaalfilm „Tõeline väärtus” (ing. k. „True Cost”) räägib ülemaailmsest tekstiilitööstusest, meie rõivaste õmblejatest ning tekstiilitööstute mõjust keskkonnale ning tööstusharuga seotud inimestele. Riiete hinnad langevad juba aastakümneid, kuid tekstiilitööstuse kahjulikud mõjud aina kasvavad. Film viib meid reisile, kus tutvume nii puuvillakasvatajate, moedisainerite ja keskkonnakaitsjatega ning küsib, kes meie riiete eest tegelikult maksavad.

Vaata filmi lühivaadet siit: https://truecostmovie.com/

Enne ja pärast filmi arutame ekspertidega selle üle, miks kipuvad kõik ebavõrdsused tabama just kindlaid ühiskonnagruppe ning vaatame laiemalt keskkonna ning inimõiguste vahelisi seoseid.

Film on koos eestikeelsete subtiitritega. Filmiõhtul osalemine on tasuta. Pakume omalt poolt küpsiseid, teed saab alt korruselt osta või ise termosega kaasa võtta.

Lisainfo
Kai Allikas, kai@roheline.ee
MTÜ Eesti Roheline Liikumine

Filmiõhtut korraldab MTÜ Eesti Roheline Liikumine koostöös MTÜ Mondoga.
Eesti Roheline liikumine tänab Euroopa Liitu rahalise abi eest antud ürituse korraldamisel. Selle ürituse sisu ja materjalid on Eesti Rohelise Liikumise ainuvastutus ja ei peegelda Euroopa Liidu arvamust. Euroopa Liitu ei saa võtta vastutusele antud ürituse sisu ja materjalide kasutamise eest.