Sündmuste arhiiv

Surnud linnad / Dead Cities (GE)

41885517_1842554402466730_6503584164166500352_n

FB: https://www.facebook.com/events/272654730022475/

David Khorbaladze näidend “Surnud linnad” põhineb tõsielulugudel ja intervjuudel, mis viivad meid kummituslinnadesse, nagu Pompeii, Oradur-Sur-Glane, Prõpjat (Tšernobõl), Detroit ja Neftegorsk.
“Ühena vanimatest rahvastest oleme hävimisohus. Hävimisprotsess on alanud kaua tagasi ja nii nagu kõik vanimad linnad oleme lõpule liginemas. Mis võiks kiirendada, pikendada seda protsessi või koguni selle üleüldse peatada? Kas me tahame ellu jääda? Või tunneme end nii väsinuna, et me ei suuda ära oodata, mil lõppeb meie toimimatu eksistents? Mis on selle erakordselt pika liikumatuse ja passiivsuse põhjus? Kas suudame ellu jääda erinevalt linnadest, millest on saanud kummitused ja mis ei näita enam elumärke? Kes võtab vastutuse selle eest? Kas peame uskuma rahvuskangelastesse? “Surnud linnad” proovib vastata kõigile juba nimetatud ja paljudele teistele küsimustele. Juba etendus ise on uurimus inimestest ja linnadest, mis rõhutab surma märke.”

Lavastaja: Mikheil Charkviani
Näitlejad: Niara Chichinadze, Nodari Bzhalava, Ramin Kilasonia, Gia Surmava, Gena Shonia
Tehniline tugi: Maia Mebonia, Leri Giorgadze
Valguskunstnik: Giorgi Khotcholava
Valgustehnik: Zaza Tavberidze
Produtsent: Tengiz Khukhia
Kestvus: 65 min
Etendus on gruusia keeles ingliskeelsete subtiitritega.

“Dead Cities” by David Khorbaladze is a play based on the documentary materials and interviews, that narrates about dying cities by the examples of Pompeii, Oradour-Sur-Glane, Pripyat (Chernobyl), Detroit and Neftegorsk.
As one of the oldest nations, we are in danger of destroying. The process of destroying has already begun long ago and like all the oldest cities we are coming closer to the final as well. What can speed up, extend or even stop this process at all? Do we want to survive? Or do we feel so tired that can’t even wait to put an end to our non-functioning existence?
What is the root of this extremely long immobility and inactivity? Can we survive, unlike the cities that have already become ghosts and don’t have any signs of life? Who’s going to assume all these? Do we have to believe in national heroes? “Dead Cities” represents the tries of answering all the above mentioned and many other questions. The performance itself is a research of people and cities that enhance the marks of death.

Director: Mikheil Charkviani
Performers: Niara Chichinadze, Nodari Bzhalava, Ramin Kilasonia, Gia Surmava, Gena Shonia
Technical Managers: Maia Mebonia, Leri Giorgadze
Lighting Designer: Giorgi Khotcholava
Lighting Manager: Zaza Tavberidze
Theatre Director: Tengiz Khukhia
Manager: Teimuraz Kavtaradze
Duration: 65 min.
Performance is in Georgian, with English subtitles.